1. Stop 2 dagen voordat je vakantie begint met het versturen van e-mailberichten met taakverzoeken die ook kunnen wachten tot na de zomervakantie onder het motto: minder mail ontvangen bereik je door minder mail te versturen.

Zo vier je een staycation

Zit een vakantie buiten de deur er dit jaar niet in? In eigen tuin of op Costa Balconia kom je net z...

Lees verder

2. Schakel ook 2 dagen van te voren je out of office reply in met de mededeling dat je geen taakverzoeken meer afhandelt die ook tot na de zomervakantie kunnen wachten. Nodig de collega’s wel uit om als zij van mening zijn dat het toch dient te gebeuren, om telefonisch contact met je op te nemen of bij je langs te lopen.

3. Wees duidelijk in je laatste e-mailberichten dat je pas … weer begint met het lezen van je e-mail.

4. Dat moment hoeft dus niet perse je eerste werkdag te zijn.

5. Reserveer een middag voor je vakantie voor het opschonen van je Postvak In.

Hoe lang duurt een burn-out?

Even een tijdje rust en dan gaat het wel weer, denken mensen met een burn-out vaak hoopvol. Maar éc...

Lees verder

6. Maak goede afspraken met je collega’s over het op orde houden van je mailbox tijdens vakantie.

7. Stel je out of office reply goed in: geef aan dat je bijvoorbeeld alleen de mail die je ontvangen hebt in de laatste week van je vakantie leest en beantwoordt, en dat de e-mail die je voor een bepaalde datum ontvangen hebt niet behandelt. Laat weten tot wie mensen zich kunnen richten met een vraag. En vraag of de afzenders als hij of zij echt wil dat je kennis neemt van een bepaald bericht, om dit bericht opnieuw te sturen na je vakantie.

8. Als dat niet kan, stuur dan alle e-mailberichten automatisch door met de wizard regel naar degene die jou vervangt

9. Maak op de eerste dag geen afspraken en hou je agenda vrij om het overzicht op je werklast en de inhoud van je Inbox te herstellen

10. Stel je wizardregel zo in dat deze alle cc-berichten in een cc-map archiveert en dat outlook met een automatische reply antwoord dat je cc-berichten ongelezen in de cc-map opslaat en deze op een jouw passend moment leest (of niet).

Bron: www.denisehulst.nl/