‘We waren net uit de luiers toen James werd geboren. Apetrots en gelukkig was ik, dat ik na twee prachtige dochters nu ook een zoon had. Aan de andere kant wist ik dat het loeizwaar zou worden om weer in die twilight zone te belanden van voeden, verschonen en slaaptekort. We ontgroeiden ons appartement in Amsterdam en verhuisden naar Almere, of all places. Eenmaal daar besloot ik de transitie van de stad naar die burgerlijke woonwijk te omarmen, en zo ontstond het idee voor The Suburban Dad. Een blog over mijn Vinex-avonturen, waarin de schoonheid van het vaderschap tussen de regels door te lezen is en ik de herkenbare gezinsstruggles met humor relativeer.

Training Positief opvoeden voor puberouders
Training

Training Positief opvoeden voor puberouders

  • Positief contact maken met je kind
  • Omgaan met je eigen emoties én die van je kind
  • Afspraken maken en grenzen stellen
Bekijk de training
Nu maar
79,-

Gedeelde smart bleek halve smart: ouders in de tropenjaren begrijpen elkaar. Mijn blog sloeg aan en volgers meldden zich bij bosjes. Nuki dacht: gast, wat ben je aan het doen? Maar ook zij begon de lol ervan in te zien. We zijn ijdel genoeg om Nuki’s onderkin of mijn buikje niet al te prominent te fotograferen, maar vinden het wel belangrijk om zaken bespreekbaar te maken. De blogs over Nuki’s postnatale depressie leverden mooie gesprekken met lotgenoten op. We hebben het wel gehad over de ethiek: hoe reageren de kinderen later? Wat doen we als ze het niet oké vinden of er zelfs last van krijgen? Dan zouden we stoppen, daar waren we het gauw over eens. Vlak voor haar zevende verjaardag begon Marley te begrijpen wat we aan het doen zijn. Ze leek een tijdje iets terughoudender, maar draaide toch weer bij. Sindsdien komt ze zelf ook met creatieve ideeën voor content. Bovendien krijgt haar ego een boost door de reacties van buurtkinderen. Ik heb een leuke baan en die geef ik voorlopig niet op, maar dankzij het inkomen van The Suburban Dad hoeft Nuki niet te werken en kan zij er voor de kinderen zijn.’

 

Ontspannen opvoeden cover specialHeb jij de special al?

De special Ontspannen Opvoeden is nu verkrijgbaar! Met: zo zet je de tijd even stil, digitaal opvoeden, de betekenis van kinderdromen en wat weet je van kinderpsychologie?

Training Ontspannen opvoeden
Training

Training Ontspannen opvoeden

  • Ontdek hoe je als ouder positief en relaxed blijft
  • Omgaan met de emoties van je kind
  • Voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd
Bekijk de training
Nu maar
79,-

>> Bestel voor 22:00 uur en ontvang ‘m morgen!