Schrijfster Esther Gerritsen

Haar grootste angst is dat ze haar leven verpest met al haar angsten. Toch komt ze van ver: de vrouw die de loodgieter niet eens binnen durfde te laten krijgt tegenwoordig lof voor haar schaamteloze romans. Negen vrijmoedige vragen aan een extreem gevoelige schrijfster.

Wat was uw grootste leugen?

‘Ik heb niet één grote leugen – ik lieg de hele dag door kleine leugens, vooral tegen mezelf. Zoals met die portretfoto van mijn broer. Toen hij tien jaar geleden overleed, hing ik zijn foto aan de muur, maar het maakte me steeds zo verdrietig als ik erlangs liep. Wat erg, dacht ik dan, hij is er niet meer, en ook steeds: wat is het leven toch griezelig, je kunt zomaar ziek worden en doodgaan. Verlammend als je dat aldoor moet denken.

Maar toen had ik dus zijn foto weggehaald en zou mijn familie op bezoek komen. Waarop ik bang werd dat ze er iets van zouden vinden dat hij er niet meer hing. “O, maar dan hang ik hem toch alleen op als zij komen,” dacht ik vervolgens. En meteen daarna: “Maar dat zou mijn man doorhebben, en daar wil ik ook geen commentaar van krijgen.” Uiteindelijk heb ik, vlak voordat mijn familie langskwam, mezelf wijsgemaakt dat het juist goed was voor mijn verwerking dat mijn broer er weer hing. Maar of ik dat echt zelf vond?
Ik vrees dat ik door al dat gelieg tegen mezelf steeds minder wist wat ik zelf nu eigenlijk

Log in om verder te lezen.
auteur

Edwin Oden

Ik schrijf heel graag. Het liefst mooie interviews waarin je de geïnterviewde ten diepste leert kennen. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in de ontdekkingen die worden gedaan in de psychologie. Neem bijvoorbeeld het breinonderzoek, waar revolutionaire technieken de laatste jaren geweldige inzichten hebben opgeleverd.

» profiel van Edwin Oden

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Ongeliefd =/ ongelukkig

Lees verder
Column

Liefdesverdriet: ‘Hoe kan ik ooit boos worden als ik mijn ex niet meer mag zien?’

Elke maand een inkijkje in de praktijk van relatiepsycholoog Jean-Pierre van de Ven

Lees verder
Artikel

Vliegen zonder angst

Lees verder
Artikel

Geluk = P + (5 x E) + (3 x H)

Lees verder
Artikel

Angstige kinderen

Lees verder
Artikel

Machtsmisbruik in Makkinga

Lees verder
Advies

Ik durf mijn plannen niet waar te maken

Lees verder
Artikel

Pijn is persoonlijk

Lees verder