‘Ik was vanaf mijn dertiende verslaafd, maar sinds oktober ben ik clean. Dat was me nog nooit gelukt. Ik heb veel ellende meegemaakt; die verslaving was een soort vlucht voor de pijn. Hier leer ik dat ik die pijn juist moet voelen. Dat is heel moeilijk voor me, want ik ben eigenlijk altijd verdoofd geweest. Ik heb echt moeten leren hoe ik in het leven moet staan. Soms voel ik me in dat opzicht net een klein kind.’

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder
Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een belangrijke stap in zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt je in je zoektocht naar een coach die bij je past.

Vind je ideale coach

Ray (30) schuift wat heen en weer in zijn Chesterfield-stoel, in de klassiek ingerichte spreekkamer van Dick Trubendorffer. Zijn donkere ogen glanzen van trots. Ray heeft ook iets om trots op te zijn, want hij is langer wél dan níét verslaafd geweest. Het begon met een jointje en een biertje, later kwamen coke en gokken erbij. Om te kunnen functioneren, zegt hij achteraf. Maar uiteindelijk bracht zijn verslaving hem alleen maar meer problemen: een faillissement, schulden, stukgelopen relaties. Tot hij vorig jaar emotioneel zijn dieptepunt bereikte – een ‘hit-bottom-ervaring’, in vaktermen. Ray kwam terecht bij CrisisCare, een Amsterdamse privé-kliniek die twee jaar geleden is opgezet door agoog en ex-verslaafde Dick Trubendorffer. Nu gaat hij er elke week naartoe voor counseling.

Spiritueel

Log in om verder te lezen.