Reis naar jezelf

Een idyllische zeiltocht langs de Turkse kust: wind in je haren, zon op je huid, tijd voor nieuwe energie. En misschien wel voor een nieuwe koers in je leven. Redacteur Dagmar van der Neut vaart een week mee.

We gaan een reis maken op twee niveaus. Natuurlijk een prachtige zeilreis, maar er is ook een andere laag. Waarom ben je hier? In welke fase van je leven zit je en waar wil je naartoe?’ Trainer en coach Ilonka de Haan kijkt de kring rond op het voordek van de Fortuna, een prachtige houten tweemaster. Samen met Julika Marijn leidt ze deze inspiratie-zeilreis voor de Turkse kust; een combinatie van vakantievieren, coachingsgesprekken, yoga en meditatie, en oefeningen uit de loopbaanadvieshoek die inzicht moeten geven in onze talenten, dromen en wensen.

Een voor een vertellen ik en mijn elf medereizigers wat ons hier heeft gebracht. Er zijn accu’s leeg, of leeg geweest, relatiebreuken die veranderingen met zich meebrengen. Er zijn mensen die rust zoeken, de lat te hoog leggen, of meer met hun hart willen gaan leven.

‘Ik heb altijd achter mijn man gestaan, en gedaan wat er van me werd verwacht,’ zegt Iris van midden veertig. ‘Maar nu vraag ik me af: was dat wel wat ík echt wilde?’

‘Ik leefde altijd met tweehonderd kilometer per uur,’ vertelt Rob. Hij verkocht zijn goedlopende bedrijf en wil nu een periode aan zichzelf gaan werken. ‘Ik wil

Log in om verder te lezen.
auteur

Dagmar van der Neut

Nieuwsgierigheid is een van mijn belangrijkste drijfveren. Ik wil snappen hoe dingen werken. Hoe kan het dat…? Hoe zit het in elkaar? Waarom?

» profiel van Dagmar van der Neut

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Nederland wordt kampioen

Als we maar hard juichen voor Oranje, en Orlando Engelaar vragen om zich klein te maken, worden we w...

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Kort

Wees een ontspannen ouder: 3 tips

‘Ik had dat legopoppetje het eerst!’ ‘Ik heb gisteren al afgeruimd!’ Hartstikke fijn, weeken...

Lees verder
Artikel

De psyche maakt de topsporter

Lees verder
Kort

Gezond door sociaal contact

Lees verder
Artikel

Vermoeidheid zit tussen de oren

Lees verder
Artikel

Bewegen: zo houdt u het vol!

Lees verder
Artikel

Doelman onder druk

Lees verder
Artikel

De risico’s van stress

Lees verder