Wie ontevreden is met zijn lijf, kan natuurlijk naar de schoonheidskliniek. Bijna iedereen kent inmiddels wel iemand die zich heeft laten liften of botoxen. Maar er is ook een kritisch tegengeluid te horen. Zo publiceerde een aantal bladen (waaronder Psychologie Magazine) in september alleen photo­shop­vrije foto’s. En er verschijnen steeds meer kritische verhalen over het streven naar uiterlijke perfectie.

Training Goed zoals je bent
Training

Training Goed zoals je bent

  • Leer jezelf te accepteren
  • Omarm je imperfecties
  • Met psycholoog en zelfacceptatie-expert Marjon Bohré
  • Incl. boek Brené Brown t.w.v. €20,99 cadeau
Bekijk de training
Nu maar
€ 99,-

Want wat is er eigenlijk mis met bobbelneuzen en rimpels? In plaats van uw lichaam te veranderen, kunt u ook uw gedachten over schoonheid aanpakken. Zeven strategieën om uzelf mooier te voelen zonder dat er een mes aan te pas komt.

1. Geloof niet alles wat u ziet

Plaatjes van perfecte mensen in de media maken dat we ons minder goed voelen over onszelf. Onderzoekers van de University of Toronto ontdekten bijvoorbeeld dat het zelfvertrouwen van vrouwen een knauw krijgt als ze kijken naar advertenties in glossy bladen. Mannen zijn er ook niet immuun voor, blijkt uit ander onderzoek: hoe groter hun mediaconsumptie, hoe slechter ze zich voelen over hun lichaamsbeharing en zweetproductie.

Het advies van de Amerikaanse National Eating Disorders Association: kijk met een kritisch oog naar mooie mensen in de media. Houd in uw achterhoofd dat

Log in om verder te lezen.