Hoop voor lelijke kleintjes

‘Wat een schatje,’ zucht de kraamvisite boven de wieg. Juich niet te vroeg: een mooie baby wordt niet per se een mooie volwassene. Dat hebben Amerikaanse psychologen nu aangetoond. Ze lieten proefpersonen foto’s van baby’s beoordelen, en foto’s van diezelfde personen als 18-jarige. Er bleek geen verband uit tussen iemands schoonheid als baby en als […]

‘Wat een schatje,’ zucht de kraamvisite boven de wieg. Juich niet te vroeg: een mooie baby wordt niet per se een mooie volwassene. Dat hebben Amerikaanse psychologen nu aangetoond. Ze lieten proefpersonen foto’s van baby’s beoordelen, en foto’s van diezelfde personen als 18-jarige. Er bleek geen verband uit tussen iemands schoonheid als baby en als jongvolwassene. De onderzoekers denken dat dat komt doordat aantrekkelijkheid bij baby’s een aparte functie heeft, namelijk ouders aanzetten tot verzorging en bescherming. Baby’s werden sowieso mooier gevonden dan volwassenen.

You must have been a beautiful baby, Infant Behavior and Development, december 2011

auteur

Janneke Gieles

Werken op de redactie Psychologie Magazine is alsof ik nog steeds psychologie studeer, maar dan leuker en diepgaander. Steeds weer een ander onderwerp uitpluizen, speuren naar nieuw interessant onderzoek, praten met onderzoekers en auteurs over hun ideeën, en lekker filosoferen en eigen ervaringen uitwisselen met collega’s.

» profiel van Janneke Gieles

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Een nieuw lichaam

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Advies

‘Mijn moeder houdt van mijn agressieve vader’

Lees verder
Interview

Arie Boomsma: ‘Echt aanwezig zijn maakt het leven waardevoller’

Lees verder
Artikel

Gladde man maakt onzeker

Lees verder
Artikel

Ontroostbaar, maar kerngezond

Lees verder
Kort

Samen kijken maakt slim

Lees verder
Kort

Kijken doet praten

Lees verder
Kort

Humor in de wieg

Lees verder