BOEKEN

Angela, de vijftienjarige dochter van een chirurg, krijgt een ernstig ongeluk. Ze raakt in coma en wordt geopereerd in het ziekenhuis van haar vader Timoteo. Hij kan alleen maar afwachten of ze het zal overleven; zelf mag hij haar niet helpen. Zijn vrouw Elsa, de moeder van Angela, is voor haar werk als journalist op weg naar Engeland. In de uren waarin Timoteo afwacht of Angela in leven zal blijven, spreekt hij haar in gedachten toe. Hij vertelt over de periode rond haar geboorte. Dat verhaal begint toen hij veertig was.

Training Van angst naar lef
Training

Training Van angst naar lef

  • Leer hoe angst in je lichaam en brein werkt
  • Maak een persoonlijk stappenplan voor het overwinnen van angsten
  • Met technieken om paniekgevoelens weg te nemen
Bekijk de training
Nu maar
45,-

Timoteo is dan al jaren getrouwd met Elsa en maatschappelijk gezien geslaagd als chirurg. Door autopech strandt Timoteo in een achterbuurt waar hij, onder invloed van alcohol, een arme vrouw verkracht die hij zelf heel lelijk vindt: Italia. Kort daarna keert hij terug om zijn excuses aan te bieden, wat opnieuw tot seksueel contact leidt. Hij zal nog vaker met haar naar bed gaan.

Het huwelijk met Elsa blijft in stand. Timoteo maakt zijn vriendin zwanger en krijgt te horen dat zijn echtgenote eveneens van hem in verwachting is. Hij regelt een abortus voor Italia, maar op het laatste moment kiezen ze ervoor het kind te laten leven.

Log in om verder te lezen.