Cursus

Ik leerde Mark kennen tijdens een telefonisch interview jaren geleden. Sindsdien stuurde hij me elk jaar een berichtje dat ik vervolgens kort beantwoordde. Vier jaar later waren we allebei gescheiden en veranderde dat ene berichtje in een niet meer te stoppen e-mailwisseling. Vier maanden later woonden we samen en elke morgen denk ik bij het wakker worden: wat een leuke man ligt daar! Ik denk nooit: we moeten in relatietherapie.

Hoera! We bestaan 40 jaar

En dat vieren we met winacties en gratis downloads, 40 dagen lang. Feest je mee?

Ja, ik feest mee

Hoewel? Hebben we niet allebei enorm gefaald in onze vorige relaties? Daarom volgen we de masterclass Relaties van relatietherapeute Gerrie Reijersen van Buuren, speciaal voor verliefde stellen zoals wij. Met de gedachte: voorkomen is beter dan genezen.

Iedereen heeft een ‘eigenheid’. Het is de kern van wie je echt bent, je persoonlijkheid, zo horen we in deze masterclass. Daarnaast heb je allerlei kwaliteiten waarmee je jezelf presenteert aan de buitenwereld, zoals humor of sportiviteit. Reijersen van Buuren: ‘Omdat ieder mens op een of andere manier beschadigd is, heb je een of meer van die kwaliteiten ingezet om jezelf te beschermen.’ Zo’n kwaliteit maakt dat je je minder kwetsbaar voelt. ‘Altijd voor anderen zorgen is bijvoorbeeld zo’n kwaliteit,’ zegt de therapeute.

De actrice die haar op het podium

Log in om verder te lezen.