Veel kinderen hebben te lijden onder huiselijk geweld tussen de ouders. Ze voelen zich schuldig, hebben een laag zelfbeeld, slapen slecht en kunnen zich maar moeilijk concentreren. Om deze indirecte slachtoffertjes van huiselijk geweld te helpen, organiseert het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW) de cursus Let op de kleintjes. Hierin worden kinderen in kleine groepjes begeleid. Er wordt natuurlijk veel gepraat, maar de kinderen kunnen ook op creatieve wijze leren omgaan met hun problemen. Zo verstoppen ze briefjes met hun grootste geheim in zelfgemaakte poppetjes.

Naast begeleiding voor de kinderen, verzorgen de hulpverleners ook coaching voor de ouders. Ze leren onder andere hoe ze hun kind duidelijk kunnen maken dat het niet zijn of haar schuld is dat papa en mama zo vaak ruzie maken.

Op de video Vergeten Kinderen deel 1 is een documentaire over de cursus te zien. De video kost € 23,75 en is te verkrijgen bij de boekhandel of te bestellen bij NIZW Uitgeverij (tel. 030-2306607), ISBN 90 5957 089 8. Zie ook www.nizw.nl