Carolien leeft sinds vijf jaar als vrouw

Carolien van de Lagemaat (52) is dertig jaar getrouwd, heeft een zoon (21) en een dochter (17). Ze leeft sinds vijf jaar volledig als vrouw.

‘Vroeger bij ons thuis werd transseksualiteit als “gek” bestempeld. Gek was ik niet, maar sinds mijn negende voelde ik me erg aangetrokken tot vrouwenkleding. Het was een opluchting toen ik als puber verliefd werd op een meisje; blijkbaar was ik toch echt een jongen. Het kwam niet in me op dat ik lesbisch kon zijn. Ik trouwde in 1981 met Addy. Dat ik me af en toe als vrouw verkleedde, vertelde ik haar binnen een jaar. Ze schrok er enorm van, maar keurde het niet af. Zolang ze het niet hoefde te zien, kon ze ermee leven.

In 1990 werd onze zoon geboren, vier jaar later onze dochter. Ik liep steeds verder vast in mijn gevoelens, verkleedde me steeds vaker. Omdat mijn vrouw niet langer kon aanzien dat ik zo ongelukkig was, heeft ze me in 2001 gestimuleerd om naar een psycholoog te gaan die gespecialiseerd is in transgenders. Niet veel later ben ik er openlijk voor uitgekomen dat ik als vrouw wilde leven. Hoewel ik ontzettend bang was dat mijn huwelijk zou stuklopen,

Log in om verder te lezen.