‘Ik heb geen grenzen’

Als uitgever van AM, een blad voor vrouwen, weet ze hoe ze haar lezeressen moet boeien. Als eigenaar van een kledingboetiek kent ze de voorkeuren van haar klanten. En dan heeft ze ook nog een onroerendgoedbedrijf. Hoe scoort duizendpoot Annemarie van Gaal, voormalig uitgever in Rusland, op de vijf dimensies van emotionele intelligentie?

Het EQ van annemarie van gaal

‘Ik ben heel gelukkig’, zegt Annemarie van Gaal (Helmond, 1962), met een lachje erachteraan alsof ze wil zeggen: ik kan er ook niks aan doen. We praten op het terras van haar prachtige villa aan de Apollolaan in Amsterdam-Zuid, dat uitkijkt over het water. Het is vandaag te warm om binnen te zitten, hoe uitnodigend de imposante kamer ook is. Ze straalt rust uit, met een vanzelfsprekende zelfverzekerdheid. Nieuwsgierige ogen, open blik. ‘Zelfs toen ik bijkwam nadat ik een zwaar auto-ongeluk had gehad, met een weggeslagen neus en een gebroken rug, dacht ik: “O wat ben ik gelukkig dat ik leef.”‘ Het litteken aan de zijkant van haar neus is nog zichtbaar. Dat had makkelijk weggehaald kunnen worden, vertelt ze, maar dat heeft ze bewust zo gelaten. Zo herinnert ze zich steeds als ze in de spiegel kijkt wat een geluksvogel ze is. Ze had wel dood kunnen zijn.

Gisteravond had ze nog zo’n geluksgevoel, toen haar jongste zoontje, Luca, thuiskwam met zijn rapport. Hij had overal de hoogste score voor, of het nu zijn houding betrof, of rekenen en taal. ‘Het hele leven is een feestje’, lacht ze stralend. Maar is geluk niet

Log in om verder te lezen.
auteur

Suzanne Weusten

» profiel van Suzanne Weusten

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Het EQ van hanneke groenteman ‘Ik wil niet alleen gezellig zijn’

Als presentator van haar zondagse praatprogramma moet Hanneke Groenteman (62) zich kunnen inleven in...

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Kort

Bescheidenheid maakt leergierig

‘Dat weet ik eigenlijk niet’ – voor dat zinnetje is wel wat moed nodig.

Lees verder
Advies

Zijn autisten slimmer?

Lees verder
Artikel

Hoe reageert u op kinderverdriet?

Lees verder
Kort

Sensitieve ouders, slim kind

Lees verder
Artikel

Artificiële intelligentie

Lees verder
Artikel

7 tekenen dat je slimmer bent dan gemiddeld

Lees verder
Artikel

Word slimmer!

Lees verder