Hoofdredacteur van Psychologie Magazine, Sterre van Leer, is de vaste, wekelijkse deskundige in ‘De Psycho Show’ van BNNVARA. In dit nieuwe programma van Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink draait alles om het menselijk brein. Woensdag 4 september is de eerste van vier afleveringen.

De Psycho Show

De Psycho Show

Welke invloed hebben de seizoenen op je gemoed? Met welke overtuigingstrucs krijg je salarisverhoging? Hoe is het gedrag van Donald Trump verklaarbaar? In het nieuwe tv-programma ‘De Psycho Show’ gaan Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink op zoek naar de antwoorden.

Sophie en Filemon zijn na 11 jaar weer terug als tv-duo. In ‘De Psycho Show bespreken de presentatoren weetjes en nieuwe inzichten op het gebied van psychologie. Ook doet Filemon experimenten en zal hij de confrontatie aangaan met zijn eigen angsten. Wekelijks bespreekt hij met Sterre van Leer, hoofdredacteur van Psychologie Magazine, opvallende nieuwsberichten, actuele thema’s en tv-fragmenten die hem zijn opgevallen.

In de eerste aflevering gaat het ondermeer over psychopathie. Met als voorbeeld Willem Holleeder die in de media steevast afgeschilderd wordt als psychopaat, maar wat is een psychopaat nou eigenlijk? Maar ook: wat is de invloed van het weer op ons humeur en hoe komt het dat we ons jonger voelen dan we zijn? Waarom worden sommige mensen enorm rustig van het geluid van knisperend papier of fluisterende stemmen?

In deze uitzending vertelt ook de gehandicapte Mieke van Oss haar verhaal. Ze raakte in 2005 tot aan haar schouders verlamd, nadat zij op ongelukkige wijze uit een hangmat viel. Hoe leef je verder als je als jonge moeder volledig verlamd raakt?

Wil je de antwoorden weten op al deze vragen? Kijk dan ‘De Psycho Show’ op 4 september om 20:25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Vanaf 4 september elke woensdag om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3. Psychologie Magazine-hoofdredacteur Sterre van Leer is deskundige in het programma.