Waarschijnlijk wel. Moe zijn is nu eenmaal zo’n beetje gelijk aan ongeconcentreerd zijn. Lastiger wordt het als je je hoofd er ook tijdens vergaderingen niet bij kunt houden of als je tijdens een belangrijk gesprek door iedere passerende bus wordt afgeleid. Onverstoorbaar of ongeconcentreerd? Doe de test! Stel een stopwatch in op drie minuten. Dat is de tijd die je hebt om in deze en onderstaande tekst streepjes te zetten onder elke ‘e’ die gevolgd wordt door een ‘r’. Begin dus weer bovenaan, tel na drie minuten het aantal gevonden e-r combinaties en bereken je score.

Attentie alstublieft!

‘De term ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) is onderhand zo ingeburgerd, dat iedereen wel een beeld heeft van de typische ‘ADHD-er’. Over het algemeen is dat dan een druk door de klas rennend jongetje dat niet luistert, veel schreeuwt, nooit iets afmaakt en impulsief is. Die hyperactiviteit en impulsiviteit zijn de eerste associaties. De mensen met alleen een aandachtsstoornis (ADD), worden daardoor nog wel eens over het hoofd gezien. Terwijl ook aandachtsproblemen alleen het leven danig in de war kunnen schoppen.

Een goede concentratie is nu eenmaal een vereiste om een diploma te behalen, om een sollicitatiegesprek te voeren, rapporten te lezen

Log in om verder te lezen.