Hoe groot is je concentratie?

Terug van het werk op weg naar huis, zit je in de trein met de krant op schoot. Je leest een artikel over rsi, van de eerste tot de laatste regel, maar als je de bladzijde omslaat, weet je niet wat je zojuist gelezen hebt. Herkenbaar?

Waarschijnlijk wel. Moe zijn is nu eenmaal zo’n beetje gelijk aan ongeconcentreerd zijn. Lastiger wordt het als je je hoofd er ook tijdens vergaderingen niet bij kunt houden of als je tijdens een belangrijk gesprek door iedere passerende bus wordt afgeleid. Onverstoorbaar of ongeconcentreerd? Doe de test! Stel een stopwatch in op drie minuten. Dat is de tijd die je hebt om in deze en onderstaande tekst streepjes te zetten onder elke ‘e’ die gevolgd wordt door een ‘r’. Begin dus weer bovenaan, tel na drie minuten het aantal gevonden e-r combinaties en bereken je score.

Attentie alstublieft!

‘De term ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) is onderhand zo ingeburgerd, dat iedereen wel een beeld heeft van de typische ‘ADHD-er’. Over het algemeen is dat dan een druk door de klas rennend jongetje dat niet luistert, veel schreeuwt, nooit iets afmaakt en impulsief is. Die hyperactiviteit en impulsiviteit zijn de eerste associaties. De mensen met alleen een aandachtsstoornis (ADD), worden daardoor nog wel eens over het hoofd gezien. Terwijl ook aandachtsproblemen alleen het leven danig in de war kunnen schoppen.

Een goede concentratie is nu eenmaal een vereiste om een diploma te behalen, om een sollicitatiegesprek te voeren, rapporten te lezen

Log in om verder te lezen.
auteur

Peggy van der Lee

Groeien dankzij geworstel. Een prima samenvatting van waar ik het liefst over schrijf. Niet dat ik speciaal van geworstel houd, maar ontkom jij eraan? De baan die niet meer bij je past, de relatie die deuken oploopt, de gezondheid die hapert.

» profiel van Peggy van der Lee

Dit vind je misschien ook interessant

Training

Leven met ADHD

In de online basistraining Leven met ADHD leert psychiater Sandra Kooij hoe je kan omgaan met ADHD. ...

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Kort

Zo help je een kind met vliegangst

Steeds vaker zoeken ouders hulp om kinderen van vliegangst af te helpen, zegt psycholoog Lucas van G...

Lees verder
Artikel

Hyperactiviteit verrijkt je leven!

Lees verder
Artikel

De geur van concentratie

Lees verder
Artikel

Kunt u zich goed concentreren?

Lees verder
Artikel

Tips voor ouders met adhd kinderen

Lees verder
Artikel

ADHD-medicatie verbetert schoolprestaties

Lees verder
Kort

ADHD’er eet vaker uit verveling

Lees verder