Als ik kennismaak met Max, woont hij op haar initiatief al een tijdje gescheiden van zijn vrouw Sophie. Max is een 53-jarige, succesvolle, rijke ondernemer die nu ten onder dreigt te gaan aan zijn eigen gedrag. Met zijn gezin houdt hij weinig rekening, hij gaat zijn eigen gang. Hij gebruikt drugs wanneer hij zin heeft en begint aan de lopende band affaires. Sophie heeft hem voor het blok gezet: serieus met jezelf aan de slag of scheiden.

Dat is voor Max de aanleiding om over zichzelf in gesprek te gaan. Hij vindt zijn huwelijk het redden waard, zegt hij. Maar wat ook meespeelt, is dat hij in toenemende mate vermoeidheid ervaart. ‘Het lijkt alsof ik geen uitknop meer heb. Ik sta continu in de hoogste versnelling.’

Zoals zoveel ontevreden partners heeft Sophie in het verleden al vaker geroepen dat ze er klaar mee was, maar als puntje bij paaltje kwam, hield ze zich nooit aan haar woord. Max begon dus te geloven dat hij overal mee wegkwam. Maar nu liggen de zaken anders: Sophie heeft hard bewijs in handen dat Max vreemdgaat en voor haar is de maat echt vol. Door het ultimatum dat ze stelt, realiseert Max zich terdege hoe de zaken ervoor staan. Hoewel… hij heeft nu alle tijd en ruimte om zijn minnaressen niet in een hotel, maar privé te ontvangen.

Log in om verder te lezen.

Dit is een voorpublicatie uit het nieuwe boek van Martin Appelo, Hecht niet. Hoe te leven als je (partner) niet hecht, inmiddels verschenen bij Boom (€ 20,-).