In deze tijd is het vinden van liefde eenvoudiger én ingewikkelder dan ooit. Dat schrijven psycholoog Marcelino Lopez en datingexpert Eric Klaassen in hun onlangs verschenen boek Liefde in tijden van Facebook.

Drie tips voor ‘daten anno nu’:

– Blijf niet eindeloos in de beslissingsfase hangen. Met de komst van moderne communicatiemiddelen zijn de mogelijkheden om een passende partner te vinden eindeloos. Dwing jezelf soms tot een keuze, ook als de ander niet aan ál je eisen voldoet. Anders zoek je tot je erbij neervalt.

Training

Versterk je relatie

  • Leer kijken naar je relatiepatronen
  • Ontdek hoe je negatieve patronen kunt doorbreken
  • Geheel vernieuwd
Bekijk de training
Nu maar
€ 55,-

– Wees je bewust van het effect dat online dating op je heeft. Zo maakt het je oppervlakkiger: je gaat zaken als lichaamslengte belangrijker vinden. Maar het kan je ook in een ‘flirt-modus’ brengen. Als je op internet oefent in het versturen van flirterige berichtjes, flirt je in je echte leven ook meer.

– Blijf niet te lang mailen en chatten wanneer je een leuke persoon ontmoet via internet. Dan gaat je fantasie met je op de loop. Houd een eerste ontmoeting klein en vrijblijvend, bijvoorbeeld koffiedrinken. Klikt het, dan kun je altijd nog groter uitpakken.

Marcelino Lopez en Eric Klaassen, Liefde in tijden van Facebook, Bert Bakker, € 12,50