• Glimlach!

Het cliché is waar: een glimlach maakt je écht mooier. Verschillende onderzoekers kwamen erachter dat hoe breder de glimlach is, hoe aantrekkelijker men je vindt. Laat zien dus, die tanden!

  • Gebruik make-up om je sterke punten te benadrukken

Dat smeren de moeite loont, ontdekte psycholoog Nicolas Guéguen van de universiteit van Zuid-Bretagne. Hij zette twee jonge vrouwen aan een tafeltje in een bar, soms met make-up (oogschaduw, lippenstift en foundation), soms zonder, en mat hoelang het duurde voordat een man hen aansprak. Wat bleek: met make-up werden de vrouwen eerder en vaker aangesproken dan zonder.  Vrouwen met make-up worden niet alleen aantrekkelijker gevonden, maar ook gezonder en betrouwbaarder. Omgekeerd werkt het ook, zo blijkt uit onderzoek: vrouwen die make-up dragen, hebben meer zelfvertrouwen en zijn tevredener over hun uiterlijk.

  • Zorg dat je lekker ruikt

Vrouwelijke proefpersonen moesten mannengezichten beoordelen terwijl ze een vieze lucht (zweet, rubber), lekkere geur (parfum, geranium) of frisse lucht roken. De vrouwen vonden de mannen lelijker bij vieze luchtjes – of dat nu een lichaamsgeur was of niet.

  • Laat een ander naar je glimlachen

Wil je als man indruk maken op de andere sekse? Zorg er dan voor dat een vrouw naar je glimlacht. Onderzoekers van de University of Aberdeen ontdekten dat vrouwen een man een stuk knapper vinden, wanneer een andere vrouw naar hen glimlacht.

  • En onthoud: schoonheid zit toch écht van binnen

Dat bleek uit een experiment waarin onderzoekers studenten volgden die zes weken lang een zomercursus archeologie gingen doen. Hun werd  niet alleen gevraagd hoe fysiek aantrekkelijk ze hun studiegenoten vonden, maar ook hoe slim en hardwerkend. Die eigenschappen bleken een grote invloed te hebben op hoe mooi iemand werd gevonden. Een frappant voorbeeld hiervan was een vrouw die op de eerste dag van de cursus een 3 kreeg voor haar uiterlijk (op een schaal van 1 tot 9), maar na afloop een 7 – doordat anderen haar aardig en hardwerkend vonden.

Win 5x de goedgevulde goodiebag ‘Mooi zoals je bent’ t.w.v. € 81,95-

Ook een verzorgde huid, mooie make-up en geur zorgen ervoor dat je lekker in je vel zit.  Daarom organiseren Clarins en Psychologie Magazine op 23 juni samen de workshopmiddag ‘Mooi zoals je bent’, met een inspiratie-workshop over imperfectie en een beauty-workshop.

Deze middag is helaas al uitverkocht, maar je kunt nog wel kans maken op de goedgevulde goodiebag die de deelnemers na afloop meekrijgen. In deze goodiebag vind je:

  • Producten van Clarins en Mugler (t.w.v. € 75,-)
  • De speciale uitgave Rust in je leven van Psychologie Magazine (t.w.v. € 6,95)

JA ik maak graag kans op deze goodiebag