Welke vrouw vindt u het aantrekkelijkst? Als u kiest voor de rechter, is de kans groot dat u toe bent aan een stevige maaltijd (als u tenminste een man bent). Britse onderzoekers verzamelden 61 mannelijke studenten in de mensa en lieten hen zwart­witfoto’s beoordelen van vijftig vrouwen. Allen droegen dezelfde nauwsluitende kleding en de gezichten waren niet te zien. Wat bleek? Mannen met een rammelende maag voelden zich vaker aangetrokken tot zwaardere vrouwen. Mannen die al hadden gegeten, voelden zich daarentegen vooral aangetrokken tot slanke, welgevormde lichamen.

Training Meer genieten van seks
Training

Training Meer genieten van seks

  • Nog meer genieten van seks, alleen én samen
  • Ontdek jouw seksuele rem en gaspedaal
  • Leer welke seksmythes er zijn, en hoe die jouw plezier in de weg kunnen staan
Bekijk de training
Nu maar
€ 45,-

Deze resultaten komen overeen met de bevindingen van antropologisch onderzoek: in samenlevingen waar voedseltekort heerst, vallen mannen op dikkere vrouwen. Een mollige vrouw toont immers impliciet dat ze voldoende voedsel tot haar beschikking heeft, en dat biedt meer kans op gezond nageslacht. Daar waar eten in overvloed is, geldt slank juist als algemeen schoonheidsideaal.

Toch vallen ook westerse mannen weer even op dikkere vrouwen zodra ze honger krijgen: kennelijk is het een ingebouwd psychologisch mechanisme. Hoe vaker een man zich hongerig voelt, hoe vaker dat mechanisme in werking treedt. Vandaar dat mollige vrouwen het juist in woestijngebieden goed doen.

British Journal of psychology, augustus, 2006