‘Ik vond het heel speciaal dat de oudsten bij de bevalling waren’

20161022-pm_2e-leg-moeders-opties_garciaAnahí Jansen Garcia (45) is twaalf jaar samen met Johan (59). Zij heeft twee kinderen (18 en 20) uit een vorige relatie, hij ook (27 en 34). Samen hebben ze een zoontje van 3, Yme.

“Wat schattig, zo’n kleintje! Dat hoor ik even vaak als: “Ik zou mijn vrijheid niet meer willen inleveren.” Toch voelt rondrijden met de bakfiets voor mij ook als vrijheid. En ik geniet van de huiselijkheid die Yme met zich meebrengt. Met alle kinderen Sinterklaas vieren; dat was alweer een tijdje geleden.

Maar wil ik naar de kapper, dan moet ik ouderwets een oppas regelen. En buitenlandreisjes plannen Johan en ik minder impulsief dan voorheen. Het is echt weer wennen om bij alles wat we willen te moeten denken: hoe doen we dat met Yme?
Toen ik 40 werd, hadden Johan en ik een gesprek over een kind van ons beiden. We hadden allebei al twee gezonde kinderen, dus was zo’n liefdesbaby nou nodig? Onze conclusie: ja, we gaan ervoor.
Helaas kreeg ik eerst een miskraam, maar daarna was het raak. Superblij waren we. Ik heb mijn twee oudsten gevraagd of ze bij de bevalling wilden zijn. Mijn dochter Cira

Log in om verder te lezen.