Een echt ingebeeld trauma

Buitenaardse wezens bestaan niet. Toch hebben sommige mensen een ernstig trauma, omdat ze denken dat ze zijn ontvoerd door aliens. Kennelijk zijn mensen in staat hun eigen trauma te creëren. Hoe doen ze dat?

De 41-jarige Linda werd wakker met een onbestemd gevoel. Ze had het idee dat er die nacht iets vreemds was gebeurd, maar ze kon niet zeggen wat. Twee dagen later zocht ze contact met een hypnotherapeut. Tijdens de hypnosesessie herinnerde Linda zich dat ze was ontvoerd door buitenaardse wezens met peervormige hoofden, een grijze huid en schuine katachtige ogen. Ze was meegenomen naar een ruimtevaartuig, waar de wezens stukjes weefsel bij haar wegnamen en met een lange naald in haar navel prikten. Na het medische experiment brachten de ontvoerders haar weer terug naar haar eigen bed.

Online training

Beter slapen

  • Herken verstorende patronen
  • Laat piekergedachtes los
  • Verbeter je slaapritme

bekijk de training
Nu maar
€ 87,50

Het verhaal van Linda is niet uniek. Er zijn meer mensen die claimen dat ze zijn ontvoerd door buitenaardse wezens en hun ervaringen komen opvallend vaak overeen. De aliens houden zich aan een vast ontvoeringspatroon en lijken bovendien allemaal modegevoelig te zijn: ‘Buitenaardse wezens gaan met de tijd mee. Waren ze vroeger klein, groen en glibberig, nu zijn ze lang, dun en doorzichtig’, vertelt Richard McNally. McNally is trauma-onderzoeker aan Harvard University en voerde veel gesprekken met mensen die zeggen ontvoerd te zijn.

Maar buitenaardse wezens bestaan niet en herinneringen van slachtoffers kunnen dan ook niet op een echte ontvoering zijn gebaseerd. Toch kunnen

Log in om verder te lezen.

auteur

Floor van den Hout

» profiel van Floor van den Hout

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Sinds EMDR reageer ik heftiger

Lees verder
Artikel

Eerste hulp op de achterbank

Voor kleine kinderen is vakantie niet altijd een feest, zegt ontwikkelingspsycholoog Steven Pont. Op...

Lees verder
Advies

Krijgt mijn autistische zoon meer zelfvertrouwen met EMDR?

Lees verder
Artikel

Voor altijd 19

Lees verder
Artikel

Gratis download: e-book Iedereen kan slapen, jij dus ook!

Lees verder
Advies

Nog steeds last van mijn dominante vader

Lees verder
Kort

Slapend woordjes stampen

Lees verder
Artikel

De invloed van je jeugd

Lees verder