De 41-jarige Linda werd wakker met een onbestemd gevoel. Ze had het idee dat er die nacht iets vreemds was gebeurd, maar ze kon niet zeggen wat. Twee dagen later zocht ze contact met een hypnotherapeut. Tijdens de hypnosesessie herinnerde Linda zich dat ze was ontvoerd door buitenaardse wezens met peervormige hoofden, een grijze huid en schuine katachtige ogen. Ze was meegenomen naar een ruimtevaartuig, waar de wezens stukjes weefsel bij haar wegnamen en met een lange naald in haar navel prikten. Na het medische experiment brachten de ontvoerders haar weer terug naar haar eigen bed.

Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest
Training

Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest

  • Leer je omgaan met overprikkeling en overspoeling 
  • Ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn
  • Creëer je meer balans met behulp van de polyvagaaltheorie
Bekijk de training
Nu maar
69,-

Het verhaal van Linda is niet uniek. Er zijn meer mensen die claimen dat ze zijn ontvoerd door buitenaardse wezens en hun ervaringen komen opvallend vaak overeen. De aliens houden zich aan een vast ontvoeringspatroon en lijken bovendien allemaal modegevoelig te zijn: ‘Buitenaardse wezens gaan met de tijd mee. Waren ze vroeger klein, groen en glibberig, nu zijn ze lang, dun en doorzichtig’, vertelt Richard McNally. McNally is trauma-onderzoeker aan Harvard University en voerde veel gesprekken met mensen die zeggen ontvoerd te zijn.

Maar buitenaardse wezens bestaan niet en herinneringen van slachtoffers kunnen dan ook niet op een echte ontvoering zijn gebaseerd. Toch kunnen

Log in om verder te lezen.