Maar is het niet te gek voor woorden dat vrouwen gemiddeld genomen veel minder plezier hebben in seks dan mannen? Dat lekker vrijen minder hoog op hun wensenlijstje staat dan een goed boek of een bord eten, en als bezigheid maar net iets hoger scoort dan stofzuigen? En dat een vrijpartij voor heteromannen in 95 procent van de gevallen eindigt in een orgasme, terwijl dat maar voor 65 procent van hun partners geldt?

Training Meer genieten van seks
Training

Training Meer genieten van seks

  • Nog meer genieten van seks, alleen én samen
  • Ontdek jouw seksuele rem en gaspedaal
  • Leer welke seksmythes er zijn, en hoe die jouw plezier in de weg kunnen staan
Bekijk de training
Nu maar
45,-

Is het niet te gek voor woorden dat zoveel jonge vrouwen hun eigen grenzen overschrijden, om maar sexy en lief te zijn – om op hun dertigste een seksuele burn-out te krijgen, want geen idee wat ze zélf lekker vinden? Dat er zoveel seksueel trauma is dat genot in de weg staat – en dat vrouwen dat ook nog eens wijten aan zichzelf, want dan hadden ze maar duidelijker nee moeten zeggen?

Dat niemand ons leert dat we mogen experimenteren, en dat we ook weer stop mogen zeggen, al zijn we halverwege? En dat we ook ‘ga door’ en ‘doe dat nog eens een keer’ mogen zeggen zonder geslutshamed te worden?

Dat de clitoris in haar volle omvang pas ontdekt werd in 1998, zo’n tienduizend jaar na de piemel? Oké, ze zit ook minder in het zicht, maar iemand had toch wel even beter kunnen kijken als ze toch al sinds Leonardo da Vinci doorsnedes van baarmoeders zaten te tekenen?

Dat we überhaupt zo weinig weten van de vrouwelijke seksualiteit? Dat niemand ons vertelt dat warme sokken helpen om makkelijker klaar te komen, of dat wij sneller dan mannen zijn afgeleid als er een kind roept of de loodgieter nog gebeld moet? Omdat het angstcentrum in een vrouwenbrein altijd op standby blijft, waardoor elke bezorgde gedachte de impulsen naar het genotscentrum in het brein blokkeert – terwijl mannen geen last hebben van die extra neurologische barrière?

Training Houd me vast (voor jou en je partner)
Training

Training Houd me vast (voor jou en je partner)

  • Leer elkaar écht zien en begrijpen
  • Ontdek hoe jullie pijnlijke momenten uit het verleden kunnen loslaten
  • Officiële Emotionally Focused Therapy (EFT) training van Sue Johnson
  • Met het boek Houd me vast van Sue Johnson
Bekijk de training
Nu maar
195,-

En dat zo weinig mensen weten dat vrouwen nog meer dan mannen gebaat zijn bij seksuele afwisseling en prikkeling? Dat vrouwen daardoor denken dat het aan hén ligt dat ze minder zin krijgen in een lange relatie? En dat we dus vooral op verkenning zouden moeten gaan, solo of met partner(s) m/v, om te ondervinden hoe onze sensuele smaak verdiept en verandert met de jaren?

We weten nog niet de helft van wat we zouden mogen ontdekken over lust en genot. Daarom: extra veel seks in dit nummer, en een nieuwe training, speciaal voor vrouwen. Die sokkentip kun je vast in je zak steken.