Wie ben je?

‘Een individualist. Mijn leven gaat over de strijd om mijn eigen keuzes te kunnen maken. Vroeger werd mijn leven bepaald door volwassenen en door de Somalische cultuur waarin ik opgroeide. Nu ben ik een vrij mens; ook al heb ik dan permanent gewapende mannen om me heen om mij te beschermen, ik kan nu vrij denken en bijna alles doen wat ik wil, en dat is voor mij het hoogste goed.

Training Houd me vast (voor jou en je partner)
Training

Training Houd me vast (voor jou en je partner)

  • Leer elkaar écht zien en begrijpen
  • Ontdek hoe jullie pijnlijke momenten uit het verleden kunnen loslaten
  • Officiële Emotionally Focused Therapy (EFT) training van Sue Johnson
  • Met het boek Houd me vast van Sue Johnson
Bekijk de training
Nu maar
175,-

Maar die vrijheid is niet alleen mijn eigen verdienste hoor, veel mensen hebben mij geholpen. En ik heb ook geluk gehad. Voor hetzelfde geld was ik wél uitgehuwelijkt en had ik niet kunnen ontsnappen. Vroeger was ik daar best bang voor. Toen ik op de Muslim Girls Secondary School in Nairobi zat, werd het ene na het andere meisje uit mijn klas uitgehuwelijkt. Ik dacht dan steeds: “Dat gaat mij niet overkomen.” En het overkwám mij dus ook niet. Tot nu toe dan. Nog steeds moet ik dit even afkloppen van mezelf, hihi.

Veel vrouwen zijn op de een of andere manier in zo’n gearrangeerd huwelijk verstrikt geraakt. Omdat ze niet de opleiding hadden, niet mondig genoeg waren, of omdat de druk van

Log in om verder te lezen.