In mijn slaap noemde ik de naam van een ander

Ik heb een relatie van acht maanden en we wonen nu samen. Al driemaal heb ik de naam van een ander in mijn slaap genoemd terwijl ik mezelf betastte. Dat kwetste mijn vriend erg, wat ik begrijp, maar ik kan het niet verklaren. Ik heb tijden geleden iets met deze jongen gehad, maar heb geen contact met hem en denk ook nooit aan hem.

Ons advies

U zult waarschijnlijk nooit een bevredigende verklaring vinden, want deze droom komt duidelijk uit uw onbewuste. Een toevallige gebeurtenis kan de herinnering aan die ander hebben ‘wakker gemaakt’. Dat kan van alles zijn geweest, bijvoorbeeld muziek die u samen beluisterde, of een film die u met hem zag. Helaas merkte uw vriend dat u droomde. Door alle commotie erover heeft die droom vervolgens een zware emotionele lading gekregen – en juist door die lading komt hij nu steeds terug.

De enige oplossing is: vind het niet erg meer, hang er geen zware betekenissen aan en vraag uw vriend om dat ook niet te doen. Dan zal de emotionele lading van deze droom langzaam uitdoven.

Expert

Jolet Plomp

Psychologie

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Mijn vriend heeft geen tijd voor mij

Lees verder
Kort

Burn-out werkt lang door

Even een tijdje rust en dan gaat het wel weer, denken mensen met een burn-out vaak hoopvol. Maar éc...

Lees verder
Artikel

Slaapdata

Lees verder
Artikel

Onrustige slapers

Lees verder
Advies

Ik hou van hem, maar hij past niet bij mij

Lees verder
Artikel

Uitpraten of Uitvechten? Wat is je conflictstijl in de liefde?

Lees verder
Advies

Ik kan niet kiezen tussen 2 mannen

Lees verder
Artikel

Het spook van de ontrouw

Lees verder