De vraag

Ik heb een muur om me heen gebouwd

Hallo Sylvia
Ik ben een vrouw van 32 jaar en heb er moeite mee om iemand te vinden. Ik date genoeg, maar het klikt of niet van mijn kant of niet van zijn kant. Er is net ADHD bij mij geconstateerd en ik vermoed dat mijn problemen grotendeels bij mezelf liggen. Ik heb moeite met relaties, niet alleen met mannen maar ook met vrienden.

Ik heb door middel van gesprekken ontdekt dat ik een muurtje heb. Ik vind het moeilijk te bepalen hoe ik daar goed mee om kan gaan. Ik ben mezelf nu wel heel erg aan het leren kennen en dit zal ook wel goed komen, maar ik zou me hiervan ook graag bewust willen worden, zodat ik ook hier aan kan werken.

alvast bedankt,
groetjes Curly


Het advies

Sylvia van der Spek

Singles

Hallo Curly,
Een relatie gaat inderdaad niet lukken als je een muurtje om je heen hebt. Probeer er eens achter te komen wanneer je een muurtje optrekt en hoe je dat doet. Misschien dat je het dan van jezelf beter kunt herkennen en het dus kan veranderen.

Wat mensen meestal bedoelen is dat je niet zoveel van jezelf laat zien. Dat je misschien als de vragen intiemer worden je niet echt antwoord op de vragen zelf geeft en er een beetje omheen draait. Ze bedoelen ook dat jij je terugtrekt als iemand dichterbij komt. Je sluit je zelf misschien af.

Misschien zelfs letterlijk door niet zo vaak de telefoon meer op te nemen of door op een andere manier het iemand moeilijk te maken om contact met je te maken. Als je dat weet van jezelf, kun je jezelf dwingen om toch de telefoon aan te nemen. Durf het risico te nemen om wat meer van jezelf te laten zien.

Laat zien hoe je je voelt, dan zul je zien dat anderen dat echt wel positief op zullen pakken. Het is een kwestie van ervaren om er vertrouwen in te krijgen dat echt niet iedereen er op uit is om jou onderuit te halen of je te kwetsen. De meeste mensen zijn daarvoor ook veels teveel met zichzelf bezig om zich daar ook nog eens mee bezig te houden. Ik wens je heel veel lef om dit een keer te proberen!
Groetjes
Sylvia van der Spek
  • Sylvia van der Spek is singlecoach, relatietherapeut en oprichtster van Relatieraadsel, een liefdesadviesbureau voor singles en stellen. Sylvia begeleidt singles die hobbels ervaren op het gebied van de liefde. Zij coacht, bemiddelt, organiseert activiteiten en geeft cursussen voor singles.
  • Meer informatie kunt u vinden op www.relatieraadsel.nl
Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Ik word veel bozer dan ik zou willen

Lees verder
Artikel

Mááám, zijn we er al?

Voor kleine kinderen is vakantie niet altijd een feest, zegt ontwikkelingspsycholoog Steven Pont. Op...

Lees verder
Advies

Ik val op psychopathische, agressieve mannen met bindingsangst

Lees verder
Advies

Moet een partner mogen klagen?

Lees verder
Artikel

Redding voor relaties

Lees verder
Artikel

Liefdesles voor singles

Lees verder
Artikel

Vergroot je kansen met online dating

Lees verder
Artikel

Wat van dichtbij komt, is lekker

Lees verder