Ik ben bang dat ik een conflict met mijn chef krijg

Dag Ursela,
Mijn chef en ik kunnen vakinhoudelijk prima met elkaar overweg. Maar als er een conflict ontstaat dat wat persoonlijker getint is, lijken we beiden van een andere planeet te komen. We verstaan elkaar niet. De laatste tijd vind ik hem erg rigoureus in beslissingen.

Hij meet met twee maten. Hij is snel afwijzend wanneer hem iets verzocht wordt. Prikkelbaar. Ergens begrijp ik het ook wel want hij heeft het erg druk. Maar ik vind zijn opstelling niet professioneel. Ik denk dat ik daarover met hem moet praten, maar ik ben bang dat ik in conflict raak met hem. En dat is het me nou ook weer niet waard. Ik weet niet wat wijsheid is. Bespreken of laten rusten?
Megan

Ons advies

Beste Megan,
Wat is wijsheid? Je geeft aan dat er een aantal zaken zijn waarover je met je chef zou moeten praten. Dat gevoel heb je en/of dat geeft je verstand je in. Dat je vervolgens bang bent dat je in conflict met hem geraakt, zou jou niet moeten tegenhouden. Want angst is over het algemeen een slechte raadgever.

Dus, ga het gesprek aan, leg uit wat jou bezighoudt, hoe jij met alle begrip voor zijn situatie de zaken ziet en luister vervolgens empatisch naar zijn zienswijze. Grote kans dat jullie nader tot elkaar komen.

Megan, met wederzijds respect en begrip hoef je zeker niet bang te zijn voor conflicten. Succes!

Hartelijke groet,
Ursela van Stekelenburg
www.cleverwise.com

Expert

Ursela van Stekelenburg

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

De wijsheid van de leider

Lees verder
Interview

Gevoelszaken – Wende Snijders

Wende Snijders over de grote emoties die het leven kleur geven.

Lees verder
Advies

Hoe ga ik om met mijn seksistische en ook onzekere baas?

Lees verder
Artikel

Roddelen op het werk

Lees verder
Advies

Hoe verander ik mijn dominante baas?

Lees verder