Je werk kan inhoudelijk nog zo leuk zijn, als de relatie met je baas niet goed is, heb je toch een probleem. Onderzoekers van het Amerikaanse consultancybureau Gallup constateerden in 2010 dat een slechte relatie met de leidinggevende de belangrijkste reden is waarom mensen hun baan opzeggen.

En er zijn nogal wat werknemers ontevreden over hun leidinggevende. Een rondvraag door consultancybureau Mercer onder 1800 Nederlandse werknemers leerde dat een op de drie niet ­tevreden was met zijn of haar chef. ­Onderzoeksbureau Integron kwam begin 2012 tot vergelijkbare percentages; van de 4400 ondervraagden zei 41 procent dat hun baas niet het beste in hen naar boven haalde.

Hier valt dus nog een slag te maken. Gelukkig biedt de wetenschap tips en trucs die zowel medewerkers als leidinggevenden kunnen helpen elkaar meer te waarderen. Met als belangrijkste boodschap voor beide partijen: verplaats je in de ander. Een aanzienlijk deel van de onvrede komt namelijk voort uit onterechte aannames.

Tips voor werknemers

  • Stel je niet te afhankelijk op. Zeker, bazen zijn degenen die aan de touwtjes trekken. Maar ook zij zijn aan het leren, benadrukt organisatiedeskundige Dirk van Dierendonck van het Erasmus Centre for Leadership Studies: ‘Jij kunt hem of haar helpen om een betere leidinggevende te zijn. Wees helder over wat je nodig hebt, en realistisch over wat wel en niet kan.’ Op die manier help je je baas om beter leiding te geven. Bovendien heb je meer plezier in je werk, doordat je zelf een aandeel heeft in de invulling ervan.
    Log in om verder te lezen.