Lach recht in de camera. Een foto plaatsen waarop u flirterig opzij kijkt, is niet zo’n goed plan als u een vrouw bent. Lach liever recht in de camera. Bent u een man? Dan doet u er wél goed aan om opzij te kijken, maar zonder te lachen. Ook uw omgeving en gezelschap zijn van belang. Kiekjes van verre reizen of met dieren doen het goed, terwijl foto’s in bed of van een jolige avond met vrienden uw kansen aanzienlijk verkleinen. Staat u er toch op met een vriend of vriendin? Zorg dan dat het een aantrekkelijk exemplaar van de andere sekse is. Volgens Amerikaanse onderzoekers vergroot dat ook uw eigen aantrekkelijkheid.

Training

Versterk je relatie

  • Leer kijken naar je relatiepatronen
  • Ontdek hoe je negatieve patronen kunt doorbreken
  • Geheel vernieuwd
Bekijk de training
Nu maar
€ 55,-

Zet het loser-idee uit je hoofd. Online daten is geen laatste strohalm voor kneusjes. Internetdaters hebben juist meer zelfvertrouwen en zijn socialer, laten verschillende onderzoeken zien. Waarom mensen online gaan? Omdat ze weinig tijd hebben, of omdat ze naar een nieuwe stad zijn verhuisd. En niet vanwege persoonlijke karakteristieken zoals verlegenheid, ontdekten Australische onderzoekers.

Houd het kort. Een ellenlang eerste epistel is zonde van uw tijd; u hebt na een kort berichtje bijna net zoveel kans op een reactie. Dat blijkt uit onderzoek waarbij een datingsite meer dan 500.000 eerste contacten tussen zijn leden analyseerde. Geef ook vooral niet direct uw hele hebben en houden bloot, adviseert onderzoeker Lary Rosen. In het echte leven vertelt u toch ook niet meteen uw diepste geheimen?

Zie het als een leerzaam experiment. ‘Door een tijdje “geforceerd” bezig te zijn met de zoektocht naar een partner kun je veel leren,’ zegt Marcelino Lopez, psycholoog en initiator van de gratis datingsite relatieklik.nl. ‘Bijvoorbeeld over hoe je jezelf ziet en wat je in een partner zoekt. Je komt automatisch in een flirtmodus en leert spelen met contact – iets wat sommige mensen hebben afgeleerd door een jarenlange relatie.’

Word niet verliefd op je inbox. ‘Je kunt beter niet te lang investeren in mailcontact,’ zegt Lopez. ‘Veel “beginners” krijgen al vlinders van de projectie die ze van iemand maken. Maar die persoon is in de realiteit vaak anders.’ Wacht dus niet te lang met afspreken.