YouTuber Emma Keuven: ‘Stress heb ik er niet van, mijn moeder wel’

Angelique Keuven (47) heeft een fulltimebaan als marketeer. Daarnaast is ze manager van het YouTube-kanaal van haar dochter, Emma Keuven (13). Emma heeft 138.300 abonnees op YouTube. Ze plaatst twee video’s per week, waarin ze onderwerpen behandelt die pubers interessant vinden.

Angelique

‘Emma was 7 toen ze een eigen YouTube-kanaal wilde. Ik vond haar te jong, maar ze bleef erover doorgaan. Uiteindelijk besloot ik dat het mocht, op voorwaarde dat we het professioneel zouden aanpakken en ik het account zou beheren. Emma is volwassen voor haar leeftijd. Zij wil soms onderwerpen behandelen waarvan ik denk: hm, nu al? Tongzoenen, bijvoorbeeld. Maar Emma maakt geen geheim van haar persoonlijk leven, en dat heeft ze niet van een vreemde: ik ben net zo open als zij. Bij dat zoenen trek ik wat seksualiteit betreft trouwens wel een grens – over een paar jaar is “de rest” pas aan de beurt. Gelukkig is Emma het daarmee eens.

Wij zijn een topteam: ik verzamel campagnes, Emma bepaalt welke we aannemen. Slaat ze iets af, dan moet ze kunnen beargumenteren waarom: ik wil een helder verhaal hebben naar de klant. Na een Tegenlicht-documentaire over influencers, werd er op Twitter negatief over mij gepraat: “Die moeder exploiteert dat kind.” Moeilijk om te lezen, want zelf zie ik dat heel anders. Ik bied mijn dochter juist de kans om haar presentatietalent te ontwikkelen. Een leven zonder dit YouTubekanaal? Ik zou doodgaan. Ik kan al mijn ideeën en creativiteit hierin kwijt en de digitale handigheid van generatie-Z fascineert me mateloos. Ik wil daar onderdeel van blijven uitmaken.’

Emma

‘Er zijn mensen die denken dat mijn moeder mij pusht. Maar zo ver zou ik het nooit laten komen. Als ik het ergens niet mee eens ben, kom ik heel makkelijk voor mijzelf op. Dat heb ik van mama geleerd. Ook heb ik weleens gehoord dat zij en ik onszelf heel bijzonder zouden vinden. Echt zielig dat mensen hun tijd verdoen met zulke negatieve onzin.

Ik krijg vooral positieve aandacht. Dat vind ik leuk, maar als nieuwe brugklassers mij om een handtekening vragen, ben ik ook wel blij dat ze me vervolgens weer met rust laten. Ze voelen aan dat ik op school Emma wil zijn in plaats van Emma Keuven.

Ik voel me thuis in de entertainmentwereld en ik zie mezelf daar later wel belanden. Toch ga ik liever naar een feest van vrienden dan zoiets als een première. Mijn moeder denkt dat het goed is om toch af en toe mijn gezicht te laten zien op zulke evenementen, maar daar hangt mijn toekomst volgens mij niet van af. Wat belangrijk is, is dat ik goeie video’s blijf maken.

Mama en ik zijn allebei creatief. We voelen elkaar aan, maar maken dagelijks ruzie over welke onderwerpen we gaan behandelen, over de camerahoek en de filmlocaties. Stress heb ik er niet van, mijn moeder wel. Ik neem gewoon een leuke video op, maar zij monteert, maakt financiële analyses en houdt concurrenten in de gaten. Als de laptop een keer uitvalt, hoor ik haar vloeken.’

 

Ontspannen opvoeden cover specialHeb jij de special al?

De special Ontspannen Opvoeden is nu verkrijgbaar! Met: zo zet je de tijd even stil, digitaal opvoeden, de betekenis van kinderdromen en wat weet je van kinderpsychologie?

>> Bestel voor 22:00 uur en ontvang ‘m morgen!

auteur

Charlotte van Drimmelen

» profiel van Charlotte van Drimmelen

Dit vind je misschien ook interessant

Kort

Wees een ontspannen ouder: 3 tips

‘Ik had dat legopoppetje het eerst!’ ‘Ik heb gisteren al afgeruimd!’ Hartstikke fijn, weeken...

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Artikel

Zeven zinvolle zaterdagen

De zaterdag gaat meestal op aan hockeyles, huiswerk en kamer opruimen. Maar wat als je hem ook voor ...

Lees verder
Artikel

Versterk de band met je kind

Lees verder
Artikel

Het dier in ons

Lees verder
Advies

Nog steeds last van mijn dominante vader

Lees verder
Advies

‘Mijn moeder houdt van mijn agressieve vader’

Lees verder
Kort

Waarom voorlezen goed is voor moeder en kind

Lees verder
Advies

Man met autisme: ‘Mijn leidinggevende ziet mijn kwaliteiten niet’

Lees verder