Doorbraak! Er is een manier gevonden om notoire vreemdgangers te veranderen in hondstrouwe partners. Althans, vooralsnog is het gelukt om de mannetjes van een bepaalde muizensoort zover te krijgen.

Training Houd me vast (voor jou en je partner)
Training

Training Houd me vast (voor jou en je partner)

  • Leer elkaar écht zien en begrijpen
  • Ontdek hoe jullie pijnlijke momenten uit het verleden kunnen loslaten
  • Officiële Emotionally Focused Therapy (EFT) training van Sue Johnson
  • Met het boek Houd me vast van Sue Johnson
Bekijk de training
Nu maar
175,-

Normaal gesproken zijn mannelijke graslandwoelmuizen verre van brave huisvaders: ze paren met verschillende vrouwtjes en kijken vervolgens niet meer naar ze om. Onderzoekers van de Emory University in Atlanta ontdekten dat bij een nauw verwante muizensoort, de prairiewoelmuis, de mannetjes wél heel erg gehecht zijn aan hun gezinnetje, en dat bij hen één specifiek gen anders is. Dit gen blijkt het brein van de trouwe prairiewoelmuis ontvankelijker te maken voor het hechtingshormoon vasopressine.

Dat hormoon zorgt ervoor dat hij zich bindt aan vrouw en kinderen en niet verlangt naar andere vrouwtjes. Toen de onderzoekers de hersenen van de overspelige graslandwoelmuizen injecteerden met het ‘trouw-gen’ van de prairiewoelmuis, bleken de Don Juans al binnen een paar dagen hun interesse te verliezen in andere vrouwtjes. Of de biochemie van trouw en ontrouw bij mensen ook zo in elkaar zit, durven de onderzoekers nog niet te zeggen.

Nature Science Update, juni 2004.