‘Twijfelde ik maar minder over mijn loopbaan’

Erike Walthaus (23): ‘Ik volg de opleiding sociaal-pedagogische hulpverlening en studeer bijna af. Ik twijfel over de periode na mijn afstuderen. Ga ik doorstuderen of zoek ik een baan? En als ik ga werken, naar welke functies moet ik dan solliciteren?’

zelfhulp

‘Het probleem is dat ik veel dingen leuk vind. Tijdens mijn stages heb ik gewerkt met gehandicapten en kinderen, maar een baan als intercedente bij een uitzendbureau lijkt me ook wel wat. Nu ik nog studeer, kan ik verschillende baantjes uitproberen. Fondsenwerven voor een goed doel bijvoorbeeld, of promotiewerk. Maar als ik straks voor een bepaalde baan ga, sluit ik andere functies uit. Hoe weet ik dat die niet veel beter bij me zouden passen?

Ik kom nu op internet ook veel interessante vacatures tegen waarvoor ik niet heb geleerd. Niet dat ik spijt heb van mijn sociale opleiding, maar er zijn nog zo veel andere boeiende studierichtingen. Daarom wil ik misschien doorstuderen als ik straks klaar ben.

Ik vind het lastig om erachter te komen wat mijn talenten en kwaliteiten zijn. Alles wat ik tot nu heb aangepakt, is goed gegaan. Ik weet alleen niet waarin ik écht uitblink. Ook wil ik mezelf geen talenten toekennen waarover ik niet beschik. Als ik iets doe, wil ik het goed doen. Ik heb geen zin om ergens te solliciteren en er daarna achter te komen dat ik het niet kan. Hoe zorg ik ervoor dat ik terechtkom in een baan

Log in om verder te lezen.
auteur

Marloes Zevenhuizen

Mensen inwijden in de wondere wereld van de psychologie – niets vind ik leuker dan dat. En waar kan dat beter dan bij Psychologie Magazine?

» profiel van Marloes Zevenhuizen

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Klein is fijn

Lees verder
Kort

Opnieuw in vuur en vlam

Stellen die al lang bij elkaar zijn, zijn meestal niet meer zo actief tussen de lakens als aan het b...

Lees verder
Test

Hoe goed is de relatie met je baas of werknemer?

Lees verder
Artikel

Douchen in het donker…

Lees verder
Advies

Ik doe tien dingen tegelijk

Lees verder
Artikel

‘Kon ik maar beter nee zeggen’

Lees verder
Kort

Zo leuk is vakantie nou ook weer niet

Lees verder
Recensie

Job craften: creëer een mooie baan

Lees verder