‘Het fijnste is dat ik nu weer mag zwemmen’

Aimé van Eldijk (8) kreeg in mei 2007 acute lymfatische leukemie. Ze kreeg twee jaar lang diverse soorten chemotherapie en preventieve medicatie en is sindsdien vrij van kanker.

Training Positief opvoeden voor puberouders
Training

Training Positief opvoeden voor puberouders

  • Positief contact maken met je kind
  • Omgaan met je eigen emoties én die van je kind
  • Afspraken maken en grenzen stellen
Bekijk de training
Nu maar
79,-

‘In het ziekenhuis kreeg ik steeds kralen. Voor een prik, of een beenmergpunctie of een chemokuur, maar ook voor een nachtje in het ziekenhuis of een leuke dag. Nu heb ik een heel lange kralenketting. Een leuke dag is een roze bolletje. Daarvan heb ik er drie. Op die dagen gebeurde er iets bijzonders. De eerste keer dat ik een roze bolletje kreeg, kwam mijn beste vriendin langs in het ziekenhuis. Dat was fijn.

Ik kijk best vaak naar de foto’s van toen ik ziek was. Er is er één dat ik in bed lig met mijn broertje. Toen kon ik niet lopen. Ik was zo moe. Mijn moeder gaf me zilveren schoentjes, en met die schoentjes lukte het lopen wel.

Ik vond het niet leuk als ik naar het ziekenhuis moest op schooldagen. Dat moest wel vaak. Daarom heb ik veel gemist op school. De eerste dag dat ik weer naar school mocht, vond ik best spannend. Ik was toen nog kaal en droeg

Log in om verder te lezen.