De passies van Wolfgang en Margaret Stroebe

Twaalf ambachten en geen ongelukken, zo ziet de veelzijdige loopbaan in de psychologie van Wolfgang Stroebe eruit. Zijn eerste baan had hij in zijn Heimat Duistland, maar al snel pendelde hij tussen Engeland en de Verenigde Staten. ‘Ik heb een tijdje meer banen gehad dan publicaties.’ Hij maakte op die manier niet alleen kennis met de kopstukken uit de sociale psychologie, maar ook met zijn toekomstige vrouw Margaret. In Bristol werkte zij op dezelfde verdieping aan haar proefschrift, rondde dit af en daarna volgde ze haar man terwijl hij over de wereld zwierf.

Coachfinder

Pak aan wat je dwarszit

Minder stress, ander werk, meer zingeving of iets anders waarbij je wel een duwtje in de rug kunt gebruiken? Een coach helpt je om sneller je doelen te bereiken.

Vind je ideale coach

De twee kwamen niet alleen uit andere landen, maar ook uit heel andere onderzoeksgebieden. Hij begon met ‘saai onderzoek’ naar de manier waarop mensen hun oordeel over het gewicht van een voorwerp lieten beïnvloeden door de grootte ervan, terwijl zij haar pijlen richtte op de reacties van kinderen in ontwikkelingslanden op sociale veranderingen. Zij vonden elkaar in hun werk, omdat Wolfgang een baan kreeg in de Verenigde Staten en Margaret daar zonder werkvergunning zat. Als oplossing werd Margaret daar zijn onderzoeksassistent. ‘Eigenlijk vond ik dat heel erg leuk. Ik heb veel van hem geleerd en genoten van het

Log in om verder te lezen.