Na de affaire

Hoe ga je verder als je partner een verhouding heeft gehad? Kun je er samen sterker uitkomen, na de woede, de pijn en de verwijten? Of blijft ontrouw een levenslang litteken? Relatiepsycholoog Pieternel Dijkstra geeft advies.

Tot vorig jaar was Petra (35, niet haar echte naam) in de veronderstelling dat haar relatie met Matthijs goed was. ‘Maar op een maandag kreeg ik een telefoontje van mijn beste vriendin. Die vertelde me dat ze Matthijs had zien lunchen met een vrouwelijke collega. Ze voelde zich verplicht om me dat te vertellen, omdat het er wel héél knus uit had gezien. Matthijs en die collega hadden elkaars hand vastgehouden. Ik weet dat mijn vriendin zoiets nooit zou verzinnen, dus ik schrok behoorlijk. Toch kon ik me niet voorstellen dat Matthijs zoiets zou doen. “Ze heeft het verkeerd gezien,” hield ik mezelf voor. Maar toen ik Matthijs ’s avonds confronteerde met het verhaal, zag ik hem schrikken. Na wat gedraai gaf hij toe dat hij inderdaad een affaire had. Ik was volkomen verbijsterd. Die avond heb ik hem gevraagd om te vertrekken. Ik wilde niet meer met hem in hetzelfde huis verkeren, laat staan in hetzelfde bed. ’s Avonds in bed zag ik mijn hele toekomstbeeld in duigen vallen. Ik had nog wel kinderen gewild met deze man! Hoe moest ik verder? Samen of alleen? Kónden we überhaupt nog wel samen verder?’

Al denken we vaak dat overspel

Log in om verder te lezen.
auteur

Pieternel Dijkstra

Ben je ook een beetje verlegen, onzeker of makkelijk van streek? Zie je op tegen praatjes met onbekenden, en drukke feesten?

» profiel van Pieternel Dijkstra

Dit vind je misschien ook interessant

Advies

Verliefd op een ander

Lees verder
Branded content

Niet meer moe, 7 tips voor meer vitaliteit

Na een lange werkdag ben je al snel geneigd op de bank te ploffen met de afstandsbediening en een gl...

Lees verder
Advies

Ben ik verslaafd aan betaalde seks?

Lang heb ik stiekem prostituees bezocht, maar dat wil ik al een jaar niet meer.

Lees verder
Artikel

Overspel Peper voor de liefde?

Lees verder
Advies

Hoe kies ik tussen ­minnares en huwelijk?

Lees verder
Advies

Mijn vader heeft een affaire

Lees verder
Artikel

Liefde en overspel

Lees verder
Interview

5 spannende vragen over vreemdgaan

Lees verder
Artikel

Waarom gaan vrouwen vreemd?

Lees verder