Liefde is een lijdensweg

Niet zeggen dat je van iemand houdt omdat je bang bent; razend worden omdat je niet kunt toegeven dat je verdriet hebt; met een ander naar bed gaan omdat je vindt dat je niet genoeg aandacht krijgt; nergens komt het menselijk onvermogen zo goed tot uiting als in de destructieve kant van de liefde, schrijft […]

Niet zeggen dat je van iemand houdt omdat je bang bent; razend worden omdat je niet kunt toegeven dat je verdriet hebt; met een ander naar bed gaan omdat je vindt dat je niet genoeg aandacht krijgt; nergens komt het menselijk onvermogen zo goed tot uiting als in de destructieve kant van de liefde, schrijft psychologe en journaliste Marte Kaan. In haar boek belicht ze de schaduwkanten van de liefde, zoals verveling en liefdesverdriet. In prachtige zinnen weeft ze tragische liefdesgeschiedenissen uit de literatuur, wetenschappelijke kennis en haar eigen liefdeservaringen aaneen. En dat is fijn leesvoer, waarbij je gedachten af en toe prettig afdwalen naar je eigen liefdesgeschiedenissen.

– Marte Kaan, Lang leve de liefde, Ambo, € 18,95

auteur

Janneke Gieles

Werken op de redactie Psychologie Magazine is alsof ik nog steeds psychologie studeer, maar dan leuker en diepgaander. Steeds weer een ander onderwerp uitpluizen, speuren naar nieuw interessant onderzoek, praten met onderzoekers en auteurs over hun ideeën, en lekker filosoferen en eigen ervaringen uitwisselen met collega’s.

» profiel van Janneke Gieles

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Liefdevol leven

Niet oordelen, rustig luisteren, écht meeleven met andermans narigheid: met wat meer compassie make...

Lees verder
Advies

‘Ik voel me altijd schuldig over alles’

Zolang ik me kan herinneren, voel ik me schuldig. Hoe kom ik hier vanaf?

Lees verder
Artikel

Mediteren loont meteen

Lees verder
Artikel

Zijn maatjes betere minnaars?

Lees verder
Artikel

Vergeefs verlangen

Lees verder
Artikel

Sorry, het waren mijn hersenen

Lees verder
Recensie

Boekentip: ‘Ik zie u graag’

Lees verder
Artikel

Bevrijd je van je ego

Lees verder