Ze is een robotje geworden, zonder emoties

De dochter van Anita de Wit, Angelique (24), viel in handen van een loverboy.
‘Angelique was altijd rechtdoorzee, nooit ingewikkeld. Ze droeg stoere kleding, speelde veel met haar broer – een beetje een jongensmeisje. Die komt er wel, dacht ik altijd. Maar op haar 15de veranderde ze plotseling totaal. Er ging een dikke laag make-up op en ze trok strakke kleding aan.

Training Positief opvoeden voor puberouders
Training

Training Positief opvoeden voor puberouders

  • Positief contact maken met je kind
  • Omgaan met je eigen emoties én die van je kind
  • Afspraken maken en grenzen stellen
Bekijk de training
Nu maar
79,-

Even dacht ik nog dat het typisch pubergedrag was. Maar op een middag kwam ze op mijn werk binnen met een paar Noord-Afrikaanse jongens. “Ik kom mijn vriendje voorstellen.” Ik kreeg er een naar gevoel van in mijn onderbuik. En toen ze thuis een enorme troep bleken te hebben achtergelaten, zei ik tegen Angelique dat ik die jongen niet meer wilde zien.

Heel dom, want daardoor verdween ze uit het zicht. Ze werd onbetrouwbaarder in haar afspraken. Op een dag kwam ze helemaal niet meer thuis. Op basis van mijn verhaal vermoedde de politie een loverboy. Ik wist niet eens wat dat was, maar al googelend opende zich een afschuwelijke wereld voor me.

De politie pakte haar op en de rechter zette haar, op mijn aandringen, in een jeugdgevangenis. Ik wilde haar tegen zichzelf beschermen. Ze was daar heel boos over, maar ik hield mezelf voor dat ik haar anders zou kwijtraken.

Log in om verder te lezen.