Wat belooft het boek? Leer kinderen zelf hun problemen oplossen en je krijgt meer harmonie in je gezin.

Hoera! We bestaan 40 jaar

En dat vieren we met winacties en gratis downloads, 40 dagen lang. Feest je mee?

Ja, ik feest mee

Wat moet je daarvoor doen? Als je drie kinderen hebt van negen, zes en vier, zijn er de hele dag conflicten. Ik raadpleeg mijn zelfhulpboek en lees wat ik vooral niet moet doen: niet onmiddellijk oplossingen aanreiken, niet afleiden of een oordeel vellen.

Al heel snel kan ik de methode toetsen. Laelia (4) pakt de Pokémon van broer Julius (6) af. Hij geeft haar een zet en beiden zetten het op een brullen. ‘Wat is er aan de hand,’ moet ik volgens de methode vragen. Beiden doen hun verhaal. En door vervolgens te vragen ‘Hoe lossen we dit op?’, komen ze zelf met oplossingen. ‘Ik geef zijn Pokémon terug,’ zegt Laelia. ‘Ik pak hem terug,’ zegt Julius. ‘Heb je nog een andere suggestie?’, vraag ik nu volgens het boekje. Julius: ‘Ja, ik zeg sorry.’ Hoera, de botsing is bijgelegd.

En? Ik heb geaccepteerd dat bonje erbij hoort. Het is een opluchting om niet steeds als scheidsrechter bij hun conflicten gehaald te worden. Veel ruzies lossen ze nu zelf op, alleen al door het conflict te verwoorden. Ik ben nu een bemiddelaar bij ruzies. En steun geef ik graag!

Training

Positief opvoeden voor puberouders

  • Positief contact maken met je kind
  • Omgaan met je eigen emoties én die van je kind
  • Afspraken maken en grenzen stellen
Bekijk de training
Nu maar
€ 79,-

– Ann Verboven, Praten met je kind. De weg naar een harmonieus gezin, Standaard Uitgeverij, € 19,95