Het grote verdriet

  • 2343 woorden
  • leestijd is 12 minuten
Geen armpjes om je nek, geen eerste schooldag, geen kleinkinderen om te verwennen. Ongewenste kinderloosheid schrijnt een leven lang.

‘Ik wilde een kind, maar niet zonder man’

Carolina Konijn (50): ‘Op mijn 38ste raakte ik zwanger tijdens een onenightstand. Een duivels dilemma: de biologische klok tikte en ik wilde een kind, maar ik wilde het samen met een man. Een relatie met de vader was uitgesloten.

Na bijna een maand nadenken en praten met anderen besloot ik tot een abortus. Het afbreken van de zwangerschap was heel emotioneel. Ik las boeken over rouwverwerking en heb nog een brief geschreven aan mijn nooit geboren kind. Ook al stond ik achter mijn beslissing, ik voelde toch een enorm verdriet om het verlies.

Ik besloot het als een wake-up call te zien. Ik wilde een gezinnetje, dus ging ik daten. Het gevoel dat het er morgen zou moeten zijn, gaf een enorme druk. Bij iedere afspraak keek ik of dit een geschikte partner én een geschikte vader was. Rond mijn 40ste had ik er genoeg van en besloot ik het in mijn eentje te gaan doen. Via internet ging ik op zoek naar een donor en schreef me in voor kunstmatige inseminatie. Ik was er 24 uur per dag mee bezig. Verzamelde tijdschriftartikelen over oudere vrouwen die nog zwanger raakten. Het idee

Log in om verder te lezen.
Boekentip

En, waar blijven de kinderen?

Yvonne Prins
auteur

Lilian Roos

Als journalist ben ik gefascineerd door de verhalen van mensen. Wat drijft mensen tot bepaalde keuzes? Wat is de invloed van een grote gebeurtenis op een mensenleven? Hoe gaan mensen hiermee om? Met een open blik en vol verwondering luister ik naar mensen. Verhalen inspireren mij.

» profiel van Lilian Roos
auteur

Anouk Tulner

» profiel van Anouk Tulner

Dit vind je misschien ook interessant

Column

Kinderwens

Lees verder
Interview

Verschil tussen gevoelsleeftijd en kalenderleeftijd

Hoe ouder we worden, hoe groter het gat tussen onze kalenderleeftijd en gevoelsleeftijd, laat onderz...

Lees verder
Verhaal

Als je kinderwens een breekpunt is

Lees verder
Artikel

Een kinderloze toekomst

Lees verder
Advies

Rakelt hernieuwd contact dat pijnlijke verleden weer op?

Lees verder
Advies

Ik kan niet zwanger raken

Lees verder
Advies

Ik wil kinderen, mijn vriend niet

Lees verder
Advies

Ik ben bang dat ik geen kinderen kan krijgen

Lees verder