Een slopend gevecht tegen de chaos

Elke maand doet Psychologie Magazine een training op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Deze maand: Get Organized!

Mijn tienerkamer was een goed bewaakt fort. In de wanorde van kleding, lp’s, knuffels, prulletjes en papier was ik alleenheerser. Als ik voetstappen op de trap hoorde, begon ik al te roepen: ‘NIET BINNENKOMEN!’ Niemand, maar dan ook niemand mocht mijn chaos betreden.

Wat ordelijkheid betreft is er sindsdien niet veel veranderd. Alleen kan ik dit op mijn werk helaas niet goed verbergen. Mijn collega’s hebben vrij uitzicht op mijn bureau, nu ja, zeg maar op de papierzee die mijn bureau bedekt. Ik functioneer prima, maar steeds vaker ga ik gebukt onder mijn eigen werkwijze. Zes keer hetzelfde telefoonnummer moeten opzoeken, elke dag meldingen dat mijn mailbox zijn limiet heeft overschreden, stapels tijdschriften en persberichten die ik nog moet lezen. Ik word steeds meer geleefd door mijn werk: ik ben niet meer in charge.

Gelukkig komt The Get Organized Company bij me langs om mijn werkplek opnieuw te organiseren. Vroeg in de ochtend staat Anne-Lies Van Overbeek met zakenpartner Germo Bekendam klaar om aan de slag te gaan. Ze waarschuwen me wel even: ‘Er kan van alles loskomen. Je kunt boos, blij of verdrietig worden. Schaam je nergens voor en voel je veilig. Geef je dromen weer, want

Log in om verder te lezen.
auteur

Dagmar van der Neut

Nieuwsgierigheid is een van mijn belangrijkste drijfveren. Ik wil snappen hoe dingen werken. Hoe kan het dat…? Hoe zit het in elkaar? Waarom?

» profiel van Dagmar van der Neut

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Computer veroorzaakt meeste stress

Lees verder
Branded content

6 onmisbare tips voor een gezond lang leven

Goed eten en genoeg bewegen, iedereen weet dat je daarmee gezond oud kan worden. Maar welke stappen ...

Lees verder
Artikel

Daarom werd ik coach: ‘Voor het eerst doe ik wat ik zélf wil’

Melle Tukker (47) had restaurants in Nederland en Australië, maar koos ervoor om coach te worden en...

Lees verder
Verhaal

Zo word je blijer met je baas

Lees verder
Advies

Ik erger me vreselijk aan mijn extraverte collega

Lees verder
Artikel

Zo krijg je meer van collega’s gedaan

Lees verder
Artikel

De baan die bij je past

Lees verder
Artikel

Tip 3

Lees verder
Kort

‘Wie zijn baan kwijtraakt, gaat door een rouwproces’

Lees verder