Relaties

Waar worden vrouwen het meest happy van? Van een partner die veel voor ze doet in en om het huis? Van een partner die hen vrijlaat? Goede seks? Nee: vrouwen blijken met name gelukkig te worden van een begripvolle partner die zijn gevoelens durft te tonen, zo komt naar voren uit onderzoek van de universiteit van Virginia.

Training Houd me vast (voor jou en je partner)
Training

Training Houd me vast (voor jou en je partner)

  • Leer elkaar écht zien en begrijpen
  • Ontdek hoe jullie pijnlijke momenten uit het verleden kunnen loslaten
  • Officiële Emotionally Focused Therapy (EFT) training van Sue Johnson
  • Met het boek Houd me vast van Sue Johnson
Bekijk de training
Nu maar
175,-

De onderzoekers vroegen vijfduizend vrouwen welke factoren het meest bepalend zijn voor de kwaliteit van hun huwelijk. De vrouwen gaven aan dat ze behalve van een emotioneel toegankelijke partner ook gelukkig worden van quality time met hun partner. Andere zaken, bijvoorbeeld of de huishoudelijke taken wel eerlijk verdeeld zijn, doen er veel minder toe, aldus de ondervraagden.

Overigens ontdekten de onderzoekers dat vrouwen die het idee hebben dat een huwelijk iets voor het leven is ­- ‘een levenslange verbintenis die nooit mag worden beëindigd, behalve in noodgevallen’ – het gelukkigst zijn met hun relatie. In de huwelijken van deze vrouwen blijkt het onderlinge vertrouwen het grootst, en houden de mannen meer rekening met de gevoelens van hun vrouw.

Social Forces, maart 2006