Liefde is een werkwoord, wordt weleens gezegd: je moet je best ervoor doen en ervoor vechten. Maar daar is relatietherapeut Jean-Pierre van de Ven het niet mee eens. Het is niet de liefde die problematisch is, maar de relatie, schrijft hij in Geluk in de liefde. Partners gaan niet drammen omdat ze van elkaar houden, maar omdat ze niet weten hoe ze met elkaar moeten omgaan.

Training Houd me vast (voor jou en je partner)
Training

Training Houd me vast (voor jou en je partner)

  • Leer elkaar écht zien en begrijpen
  • Ontdek hoe jullie pijnlijke momenten uit het verleden kunnen loslaten
  • Officiële Emotionally Focused Therapy (EFT) training van Sue Johnson
  • Met het boek Houd me vast van Sue Johnson
Bekijk de training
Nu maar
175,-

Verwacht van Geluk in de liefde geen kant-en-klare tips voor meer liefde of een betere relatie. Van de Ven filosofeert vooral over wat liefde is en over de inspirerende en bindende kracht ervan. Zo introduceert hij zijn ‘definitieve liefdestheorie’, die bestaat uit de juiste balans tussen intimiteit, passie en commitment, en die ten dele is terug te voeren op het brein.

Vooral interessant zijn de verhalen over stellen die bij de auteur in relatietherapie gaan. Zo is er Yim die geen seks meer wil en zijn partner, Kees, die dagelijks meerdere keren aandringt op seks. Ogenschijnlijk een onoplosbaar probleem. Maar door het nieuwe inzicht dat ze elkaar alletwee respectloos behandelen, kan de seksuele macht in de relatie weer gelijk worden verdeeld. Beiden zijn daartoe vooral gemotiveerd uit liefde: het is de liefde die hen

verbindt.

– Jean-Pierre van de Ven, Geluk in de liefde, Ambo, € 18,95 Zie ook gelukindeliefde.com