1. Buitenwerken maakt je relaxt

Met een overleg of brainstorm in de buitenlucht verminder je het stresshormoon cortisol in de hersenen aantoonbaar.

TEST
Doe de test »

Laad je je voldoende op na je werk?

2. Wandelen maakt je creatief

Ga een rondje om als je vastzit in je werk: uit onderzoek blijkt dat mensen dan sneller nieuwe oplossingen vinden. Bovendien praat je lopend makkelijker, en los je conflicten eenvoudiger op.

3. Buitenlicht vrolijkt je werkdag op

Voor een prettig niveau van het gelukshormoon serotonine hebben we per dag een flinke dosis licht nodig. In de meeste kantoren vang je veel te weinig licht op; zelfs op een bewolkte dag doet het buitenlicht het beter.

4. Groen maakt gezond

Zon op je huid zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Nodig voor sterke botten en spieren en een goede afweer, maar ook voor een gezond brein. Groen is bovendien een beschermende factor in de veroudering van je DNA. Mooi meegenomen op een werkdag.

Inspireer je collega’s

Wil je de mensen om je heen oproepen om mee te doen? Download dan deze postertjes voor op de koffieautomaat, en wie weet wint jouw bedrijf die groene werkplek.

Voorbeeld poster:

Download de posters hier:

 

Heb jij de special al? Nu in de winkel

Geef de oermens in jezelf de ruimte met de nieuwste special van Psychologie Magazine: Terug naar je natuur. Met: 25 ideeën voor meer oergeluk, hoe tuinieren ons tevreden maakt, zo leef je onbezorgder en waarom wandelen zo goed voor je is.  >> Bestel voor 22:00 uur en ontvang ‘m morgen!