Egoïstische relatie

Sinds een jaar heb ik een relatie met mijn baas. Hij is getrouwd en heeft kinderen. We zijn beiden nog jong en dol op elkaar. Alles in mij zegt dat dit de man is met wie ik gelukkig kan worden. Hij is in zijn huwelijk niet direct ongelukkig, maar ze leven langs elkaar heen. Ben ik egoïstisch als ik dit doorzet? En hoe groot is de kans dat hij echt voor mij zal kiezen?

Ons advies

Je onzekerheid is een van de pijlers onder de relatie met je baas. Uit onderzoek blijkt dat hoe onzekerder je bent over de vraag of iemand voor wie je warme gevoelens koestert jou ook aantrekkelijk, leuk en bijzonder vindt, hoe meer je je aangetrokken voelt door die persoon. Je baas laat je zwemmen, je weet niet of hij echt voor je zal kiezen. Dat maakt hem dus alleen maar aantrekkelijker.
Ben je egoïstisch als je deze relatie doorzet? Dat denk ik niet. Een egoïst is iemand die het beste voor zichzelf regelt en dat doe jij op dit moment niet, aangezien je voortdurend in onzekerheid verkeert. Ik vind je eerder altruïstisch, aangezien je je baas in staat stelt een relatie met jou te hebben en nóg een relatie, plus gezin. Waarschijnlijk komt je vraag of je een egoïst bent voort uit schuldgevoel. Mag je een gezin verwoesten met je liefde? Het is echter nog maar de vraag wie in deze situatie de egoïst is die zichzelf permitteert de levens van de mensen om hem heen te verwoesten.

Expert

Jean-Pierre van de Ven

Relaties

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Ontrouwe vrouw, hitsige man

Lees verder
Verhaal

‘Ik mis haar elke dag’

Vergeet alles wat je dacht te weten over rouw; je doorloopt niet een paar fases om er vervolgens ‘...

Lees verder
Advies

Chronische pijn na auto-ongeluk – mijn vriend reed

Lees verder
Artikel

Eveline Crone: ‘Pubers zijn extreem gevoelig voor afwijzing’

Lees verder
Artikel

Vergroot je kansen met online dating

Lees verder
Verhaal

Schrijven helpt: oefeningen om mee aan de slag te gaan

Lees verder
Advies

Mijn vriendin heeft geen libido meer

Lees verder
Advies

Mijn man is een sloddervos

Lees verder