Voor mannen:
1 Topsporter
2 Piloot
3 Wetenschapper
4 Advocaat
5 Astronaut

Pak aan wat je dwarszit
Coachfinder

Pak aan wat je dwarszit

Minder stress, ander werk, meer zingeving of iets anders waarbij je wel een duwtje in de rug kunt gebruiken? Een coach helpt je om sneller je doelen te bereiken.

Vind je ideale coach

Voor vrouwen:
1 Lerares
2 Dierenarts
3 Schrijfster/journaliste
4 Dokter/verpleegster
5 Zangeres

  • Slechts 6% van de Nederlanders bemachtigt de baan waar hij in zijn jeugd van droomt, blijkt uit een steekproef van een Europees carrière-adviesbureau. Gelukkig was 80% ook tevreden met het werk dat hij of zij is gaan doen.
  • Wat weerhoudt mensen ervan om hun gedroomde carrièrepad te volgen? Angst dat het toch niet zal lukken, en niet weten hoe je het moet aanpakken, zijn de meest genoemde redenen. Ook kiezen velen iets anders op advies van bijvoorbeeld familie.
  • Blij met je werk? Dan is het waarschijnlijk lekker afwisselend. Mensen die hun taken eentonig vinden, zijn namelijk sneller ontevreden met hun baan, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Groningen.
  • Geestelijken, directeuren en mensen met een boerenbedrijf zijn het meest tevreden met hun leven, volgens Brits onderzoek. Het minst gelukkig zijn deurwaarders, bedrijfsschoonmakers en vloerenleggers.
  • 75% van de Amerikaanse studenten wil een baan waarmee ze verschil kunnen maken in de wereld. Van de mensen die al werken vindt slechts 50 tot 60% dat belangrijk. Is de nieuwe generatie idealistischer, of vermindert ons idealisme als we werken?

 

Dreamjobs, LinkedIn infographic, 2012
Dream job or career nightmare?, OPP, 2007
Dream job or career nightmare?, OPP, 2007
C. Roelen e.a., Which work factors determine job satisfaction?, 2008
UK Cabinet Office Survey, 2014
C. Zukin & M. Szeltner, What workers want in 2012, 2012