Deze percentages nemen toe, zo blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse Cyberbullying Research Centre. Jongeren vinden vaak dat het ‘erbij hoort’, maar ze kunnen de gevolgen niet altijd goed overzien, aldus de Amerikaanse onderzoekers.

Hoe fijn is sexting?

Hoe fijn is sexting?

Lees verder

Hoe bespreek je dit lastige onderwerp met je kind? Verbieden heeft geen zin. Het verbieden van seks heeft nog nooit bijgedragen aan het voorkomen van bijvoorbeeld ongewenste zwangerschappen, geslachtsziekten of op jongere leeftijd beginnen aan seks, blijkt uit onderzoek.

‘Pubers hebben altijd met hun seksualiteit geëxperimenteerd en sommigen doen dit nu via sexting,’ aldus cyberpest-deskundigen Justin Patchin en Sameer Hinduja. Maar je kunt je kind er – net als bij echte seks – wel op wijzen hoe het veilig te doen. Patchin en Hinduja: ‘Een belangrijke concrete tip die je ze bijvoorbeeld kunt geven: zorg er altijd voor dat er geen tatoeages, littekens, moedervlekken of herkenbare sieraden en achtergronden te zien zijn. En zet “locatie” van de telefoon of tablet uit.’

Training Positief opvoeden voor puberouders
Training

Training Positief opvoeden voor puberouders

  • Positief contact maken met je kind
  • Omgaan met je eigen emoties én die van je kind
  • Afspraken maken en grenzen stellen
Bekijk de training
Nu maar
79,-
It is time to teach safe sexting, Journal of Adolescent Health, december 2019