Deze percentages nemen toe, zo blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse Cyberbullying Research Centre. Jongeren vinden vaak dat het ‘erbij hoort’, maar ze kunnen de gevolgen niet altijd goed overzien, aldus de Amerikaanse onderzoekers.

Hoe fijn is sexting?

Lees verder

Hoe bespreek je dit lastige onderwerp met je kind? Verbieden heeft geen zin. Het verbieden van seks heeft nog nooit bijgedragen aan het voorkomen van bijvoorbeeld ongewenste zwangerschappen, geslachtsziekten of op jongere leeftijd beginnen aan seks, blijkt uit onderzoek.

‘Pubers hebben altijd met hun seksualiteit geëxperimenteerd en sommigen doen dit nu via sexting,’ aldus cyberpest-deskundigen Justin Patchin en Sameer Hinduja. Maar je kunt je kind er – net als bij echte seks – wel op wijzen hoe het veilig te doen. Patchin en Hinduja: ‘Een belangrijke concrete tip die je ze bijvoorbeeld kunt geven: zorg er altijd voor dat er geen tatoeages, littekens, moedervlekken of herkenbare sieraden en achtergronden te zien zijn. En zet “locatie” van de telefoon of tablet uit.’

Training

Ontspannen opvoeden

  • Ontdek hoe je als ouder positief en relaxed blijft
  • Omgaan met de emoties van je kind
  • Voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd
bekijk de training
Nu maar
€ 75,-
It is time to teach safe sexting, Journal of Adolescent Health, december 2019