Recensent Ranne Hovius las het boek ‘Verbonden’ van Armine Levine en Rached Heller over hechtingsstijlen – en die verklaren een hoop: ‘Ineens begrijp je de liefde,’ zegt ze. Dat komt door onze hechtingsstijlen die blijkbaar net zo belangrijk zijn bij volwassenen als bij baby’s. En net als bij baby’s zien ze 3 patronen:

Training Houd me vast (voor jou en je partner)
Training

Training Houd me vast (voor jou en je partner)

  • Leer elkaar écht zien en begrijpen
  • Ontdek hoe jullie pijnlijke momenten uit het verleden kunnen loslaten
  • Officiële Emotionally Focused Therapy (EFT) training van Sue Johnson
  • Met het boek Houd me vast van Sue Johnson
Bekijk de training
Nu maar
175,-

1. Veilige hechtingsstijl
Dit is het prettige midden: je hebt vertrouwen in jezelf en in de ander, je deelt graag je gevoelens en gaat er bij een ruzie niet meteen vanuit dat de hele relatie op de schop moet.

2. Angstige hechtingsstijl
Je twijfelt voortdurend aan jezelf en bent daardoor afhankelijk van anderen.
Je bent in gedachten veel met relaties bezig, bang om verlaten te worden en nooit meer een ander te vinden. Je hecht je snel aan een liefdespartner. Een veilige partner zou het beste bij je passen, maar doordat er zoveel vermijders op de relatiemarkt zijn, beland je makkelijker in de armen van een vermijder.

3. Vermijdende hechtingsstijl
Voel je je ongemakkelijk als een ander op je bouwt? Heb je weinig op met het delen van gevoelens? Krabbel je na het stuklopen van je relatie snel weer overeind? Dan ben je een vermijder.

Training Van single naar samen
Training

Training Van single naar samen

  • Leer wat je valkuilen zijn in de liefde
  • Ontdek welk relatietype je bent
  • Kom erachter wat voor partner bij je past
Bekijk de training
Nu maar
79,-

Welk patroon je hebt; het is niet goed of slecht. Je bent wie je bent. Wél is het handig om uit te zoeken wat jouw eigen stijl is – en om ernaar te handelen. In het boek Verbonden staan allerlei oefeningen en vragenlijsten die je kunnen helpen jezelf en je relatie te begrijpen.