Wie helemaal gek van elkaar is, wil – net als de dwergpapegaaien – toch niets liever dan de hele dag samen zijn, een beetje aan elkaar friemelen, plukken en lieve woordjes kirren? Mooi toch?

Training Houd me vast (voor jou en je partner)
Training

Training Houd me vast (voor jou en je partner)

  • Leer elkaar écht zien en begrijpen
  • Ontdek hoe jullie pijnlijke momenten uit het verleden kunnen loslaten
  • Officiële Emotionally Focused Therapy (EFT) training van Sue Johnson
  • Met het boek Houd me vast van Sue Johnson
Bekijk de training
Nu maar
175,-

Alhoewel… Waar wij romantiek zien, zien biologen iets heel anders. De officiële term is mate guarding, ofwel partnerbewaking, en het komt heel veel voor in het dierenrijk. Meestal zijn het de mannetjes die hun vrouwtjes escorteren en zo ontrouw trachten te voorkomen. Maar het is ook weleens andersom. Klef doen en op elkaars lip zitten behaagt niet alleen de ander, maar houdt hem of haar ook bezet.

Hoe zit dat bij ons? Hand in hand over de markt, opzichtig zoenen op een feestje, of even een telefoontje midden op de dag om te vragen hoe het gaat – is het alleen maar lief? Of is het ook een vorm van controle, en een signaal naar potentiële rivalen: deze is van mij!

Stellen die écht alles samen doen, hebben deze seksuele strategie, net als de dwergpapegaaien, geperfectioneerd. Want zie er dan nog maar eens tussenuit te knijpen met een leuke ander. Je ziet ze rijden, op hun identieke fiets, met dezelfde blauwe fietstassen. En net als de lovebirds dragen ze soms ook nog eens dezelfde jas.