RONALD JAN HEIJN

Als er iemand is die de begrippen winner en loser inmiddels weet te relativeren, is het wel Ronald Jan Heijn. ‘Ik wens niemand toe dat hij de loterij wint’, zegt Ronald Jan. ‘Als je op je dertigste ineens dertig miljoen hebt, wat ga je dan doen? Het kan de uitdaging uit je leven halen. En al die mensen die op je afkomen… Maar het is wel heel leerzaam.’

Hij was bepaald niet het type rijkeluiszoon, geboren met een zilveren lepel in de mond en gewend aan veel geld. Er was geld, maar het gezin leefde sober. Toen hij de erfenis kreeg, vloog het hem naar de keel.

‘Je leven is compleet, honderd procent en dan krijg je ineens iets dat je in die honderd procent moet stoppen. Er komt iets bij dat niet van jou is, dat je als het ware nog moet verdienen. Als je dat aanneemt en gewoon op de bank zet en ervan gaat leven, leef je van iets dat niet van jou is. Daarmee zet je iets in werking waarover je niet meer volledig de dirigent bent. Mensen denken wel dat het fantastisch is als er een sprookjesfee voorbij komt die zegt:

Log in om verder te lezen.