Gemiddeld maar liefst 52,7 % van de Nederlanders hoopt eind dit jaar een andere baan te hebben. In de horeca is dat zelfs 68 %. 20 procent heeft er spijt van dat hij te lang is blijven hangen in een baan, bleek vorig jaar uit een poll van Psychologie Magazine.

Pak aan wat je dwarszit
Coachfinder

Pak aan wat je dwarszit

Minder stress, ander werk, meer zingeving of iets anders waarbij je wel een duwtje in de rug kunt gebruiken? Een coach helpt je om sneller je doelen te bereiken.

Vind je ideale coach

Gelukkige werknemers zijn productiever, en dat loont. Econoom Satya Paul stelde vast dat in Australië een gelukkige werknemer jaarlijks 1767 dollar meer verdient dan een ongelukkige.

Hoe tevreden 25- tot 35-jarigen met hun werk zijn, hangt voor ruim de helft af van hun relatie met collega’s en directe leidinggevende.

Forenzen vinden we niet fijn. Wie dagelijks 2 uur reistijd heeft, zou volgens Duits onderzoek 40 procent meer moeten verdienen om even tevreden te zijn als iemand die dicht bij zijn werk woont.

Bronnen: Australian Psychological Society // The Guardian // Journal of Environmental Psychology // Monsterboard // psychologiemagazine.nl // Stichting Loonwijzer // Urban Studies