Gemiddeld maar liefst 52,7 % van de Nederlanders hoopt eind dit jaar een andere baan te hebben. In de horeca is dat zelfs 68 %. 20 procent heeft er spijt van dat hij te lang is blijven hangen in een baan, bleek vorig jaar uit een poll van Psychologie Magazine.

Coachfinder

Vind een betrouwbare coach via Coachfinder

Coaching is een behulpzame stap bij zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt jou in de zoektocht naar je ideale coach.

Coach zoeken

Gelukkige werknemers zijn productiever, en dat loont. Econoom Satya Paul stelde vast dat in Australië een gelukkige werknemer jaarlijks 1767 dollar meer verdient dan een ongelukkige.

Hoe tevreden 25- tot 35-jarigen met hun werk zijn, hangt voor ruim de helft af van hun relatie met collega’s en directe leidinggevende.

Forenzen vinden we niet fijn. Wie dagelijks 2 uur reistijd heeft, zou volgens Duits onderzoek 40 procent meer moeten verdienen om even tevreden te zijn als iemand die dicht bij zijn werk woont.

Bronnen: Australian Psychological Society // The Guardian // Journal of Environmental Psychology // Monsterboard // psychologiemagazine.nl // Stichting Loonwijzer // Urban Studies