Een hechte band met je kind

Veilig gehechte kinderen hebben een positief beeld van zichzelf en van anderen, ze durven intiem contact te hebben en kennen een gezonde balans tussen dingen zelf doen (zelfstandigheid) en hulp vragen (afhankelijkheid). Eenderde van de kinderen is echter onveilig gehecht. Ze zijn vaak wantrouwend in contact met anderen, en zoeken minder snel troost en geruststelling. […]

Veilig gehechte kinderen hebben een positief beeld van zichzelf en van anderen, ze durven intiem contact te hebben en kennen een gezonde balans tussen dingen zelf doen (zelfstandigheid) en hulp vragen (afhankelijkheid). Eenderde van de kinderen is echter onveilig gehecht. Ze zijn vaak wantrouwend in contact met anderen, en zoeken minder snel troost en geruststelling.

In Alles kids leert psychologe Joriene de Vos hoe je, door emotioneel sensitief te reageren, je kind een basisgevoel van veiligheid en vertrouwen kunt meegeven. Het is een belangrijk boek met vooral veel aandacht voor het ontwikkelen van een warme en stevige band in de eerste drie jaar. Maar ook een opvoedingshandleiding waar je later op kunt terugvallen – of waarmee je leert begrijpen hoe je eigen hechtingsstijl is ontstaan.

 

Boekentip

Alles kids

Joriene de Vos
auteur

Oda Salomons

» profiel van Oda Salomons

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel

Lessen in de liefde (5)

Heb je bindingsangst of verlatingsangst? Hoe je vroege jeugd je relaties beïnvloedt

Lees verder
Interview

Een ‘wildgroei’ aan coaches? Met Coachfinder vind je een betrouwbare coach

Psychologen en bedrijfsartsen maken zich zorgen over de 'wildgroei' aan coaches, blijkt uit onderzoe...

Lees verder
Artikel

Vrijen met vertrouwen

Lees verder
Advies

Hoe overwin ik mijn bindingsangst?

Lees verder
Artikel

Bindingsangst

Lees verder
Advies

Ik durf geen nieuwe relatie aan te gaan

Lees verder
Artikel

Nee Ik wil niet!

Lees verder
Artikel

Samen is het fijner

Lees verder