Christine Gardner (46) zorgt sinds veertien jaar voor haar man Cees die een zware vorm van multiple sclerose heeft en in een rolstoel zit.

Training

Versterk je relatie

  • Leer kijken naar je relatiepatronen
  • Ontdek hoe je negatieve patronen kunt doorbreken
  • Geheel vernieuwd
Bekijk de training
Nu maar
€ 55,-

‘We leerden elkaar in 1988 kennen en zijn in 1990 getrouwd. We hebben een dochter van twaalf, Emma. Hij was kerngezond toen ik hem leerde kennen. Ik ben Schotse, ik kwam hem tegen op een vakantie in Griekenland. In mei 1989 ben ik naar Nederland gekomen om bij hem te gaan wonen. In dat jaar had hij af en toe vage klachten, maar we dachten dat het van te hard werken kwam. Vlak nadat ik hier was gekomen, werden de klachten ernstiger. In augustus 1989 hoorden we de diagnose ms. Hij grapte een beetje dat hij me weer op de boot wilde zetten, dat hij me dit niet kon aandoen, en ik had zoiets van: dat maak ík wel uit.

We hadden allebei een langdurige relatie achter de rug, we waren een paar jaar alleen geweest, en dit was niet zomaar een relatie, het was voor ons allebei iets speciaals. We hadden beiden een sterke kinderwens, hebben aan de neuroloog gevraagd hoe het zat met erfelijkheid en die zei dat er geen verhoogde kans was op overerving van de ziekte. Daarom

Log in om verder te lezen.